Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit csináljak, ha nincs...

Mit csináljak, ha nincs legjobb barátom?

Figyelt kérdés
Új iskolát kezdtem az idén, 2 osztálytársam jött velem. Mind a kettővel jóban voltunk, nevezzük most őket A-nak és B-nek. A-val nagyon jóban vagyunk, padtársak is vagyunk, de még csak 1 hét telt el már úgy érzem, hogy lazulni fog a barátságunk. Van egy másik lány, akivel kb az összes szünetet tölti, ha odamegyek hozzájuk kicsit a felesleges harmadik szerepét töltöm be. B-vel mindig megvolt az a 2 lépés távolság, ő egy másik klikkhez húzódik, akik nekem nem szimpatikusak. Nyilván nem vagyok egyedül szünetekben, rengeteg emberrel beszélgettem, de aki tényleg igazán szimaptikus és úgy érzem jól meglennénk nem annyira nyit felém. Próbálok minél többet ismerkedni, beszélgetni másokkal, de nagyon hiányzik mellőlem az a kis támasz. A régi iskolámban a legjobb barátnőmmel évekig azok voltunk, de más utakra sodort minket az élet, vele is már nagyon ritkán beszélek. Tudnátok valami tanácsot adni?:(

2022. szept. 9. 23:41
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

Ne csak olyan terekben próbálj meg barátokra szert tenni, ahova össze vagytok zárva. Igaz barátokat ott fogaz találni ahova azért mész mert szeretnél ott lenni, és nem azért mert kötelező.

29/F

2022. szept. 9. 23:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
*fogsz
2022. szept. 9. 23:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem sincs legjobb barátom.

Van 3-4 lány, akivel jóban vagyok, és szünetenként mikor melyikkel elvagyok, és kész.

Régeben én is sérelmeztem, hogy nincs egy legjobb, de mivel én voltam az egyedüli a régi sulimból, aki ebbe az újba jött, mindenki másnak volt egy állandó barátja, akivel volt, aztán mindig úgy éreztem magam, ahogy te is írtad, hogy a felesleges 3. vagy 4. szerepét töltöm be. Ha valahol feleslegesnek érzem magam, akkor egyszerűen odébb állok, leülök valahova egyedül, és majd ha kedvem lesz odamegyek valakihez beszélgetni. Az fontos, hogy ne akarj mindenáron valakikkel lenni, ha érzed, hogy nem látnak szívesen pl. csak azért, hogy ne legyél egyedül. Lássák, hogy te boldogulsz egyedül is, hidd el, hogy így sokkal jobban fognak tisztelni, mintha egy levakarhatatlan valaki lennél, aki mindenhova bepofátlankodik.

+amit az előző válaszoló írt, igaz barátokat ott tudsz találni, ahova nem kényszerből mész.

2022. szept. 13. 05:31
 4/4 anonim válasza:

Át érzem a helyzeted tavaly kezdtem a 9.-et nagyon rossz volt az osztály volt egy lány aki szimpatikusnak tűnt de ő utált de decemberben nagyon jóban lettünk valahogy mivel nem tetszett nekünk az osztály így elterveztuk hogy jövőre át megyünk máshová mert a többiek folyton be szologatak meg ilyenek

Most idén elkezdtük a másik sulit de a lány eltávolodott tőlem csak néha beszélünk én nagyon jobban lettem egy másik lánnyal elkezdünk beszélni most már ő az új bff

Én azt tanácsolom hogy keress egy másik jó barátot hiddel fog majd még keresni és rá jön hogy kit dobot el

2022. okt. 2. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!