Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mièrt nem kèpes elfogadni?

Mièrt nem kèpes elfogadni?

Figyelt kérdés

Van az a mondás, ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el...

Na most megyünk kirándulni a hètvègèn, baráti társaság. Kèrdeztem egy srácot van-e kedve jönni. Megmondta, hogy nincs pènze rá. Tènyleg szegènyebb családból származik, de egy korrekt,

jónevelt srác. Mondtam neki, hogy az anyagiakkal ne foglalkozzon, 3 napra szedje össze a cucát, ès jöjjön. Megèrdemelne egy kis pihenèst, mert sokat dolgozott a nyáron, ès anyukájának segítet pènzel. Ráadásul van egy sèrült öcse is. Esetleg beszèljek anyjával, hátha rá tudná beszèlni?

2022. aug. 24. 09:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy csak a pénz miatt nem akar menni.
2022. aug. 24. 09:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg se fordul a fejedben, hogy kellemetlen másoktól pénzt elfogadni? Megalázó akkor is, ha te szívesen adod. Ha létfenntartásra kellene, akkor végszükségben elfogadna. De egy kirándulás nem létfenntartás.
2022. aug. 24. 10:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem képes megérteni?

Van egy csaj, aki elhívott egy kirándulásra. Nem állunk jól anyagilag, nincs rá keret, de erősködik, hogy ne foglalkozzak a pénzzel, csak menjek. Nem érti meg, hogy ez teljesen megalázó számomra. Lehetnek még alkalmak, ha összeszedem magam, jó is lesz majd később kicsit lazítani, de nem úgy, hogy mások fizessenek sajnálatból. Még anyámmal is beszélni akar? Miért nem száll le rólam. Ez most nem az a helyzet, hogy kapcsolatot is akarnék, ha esetleg erre pályázik. Aranyos, meg minden, de most értse meg, hogy rossz az időzítés.

2022. aug. 24. 10:33
 4/13 A kérdező kommentje:
Èrtem amit mondok. De ha most belegondolsz a különböző támogatások is "alamizsnák". Mègis elfogadják az emberek. Ès nem minden támogatás vègszüksèglet... (nem szeretnèk politizálni). Ès az alamizsna, ès a lehetősèg között van különbsèg. Van egy lehetősège, hogy eljöjjön, hogy jól èrezhesse megát. De ezt a lehetősèget nem szánalomból adom neki, hanem mert olyan emberi èrtèkei vannak, ami alapján azt mondom, hogy èrdemes segíteni neki....
2022. aug. 24. 11:43
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A támogatások szervezetektől vagy az államtól érkeznek, nem egy magánszemélytől. Ráadásul egy magára adó férfi nem akarja kitartatni magát egy nővel, még 3 napra sem. Addig nyújtózik, ameddig a takarója ér.

(Amúgy milyen összegről van szó?)

2022. aug. 24. 11:56
 6/13 A kérdező kommentje:
Sac/kb 30-40 ezer
2022. aug. 24. 12:06
 7/13 anonim ***** válasza:

Kedvesem, a támogatás igényelhető, ha eleget teszel a feltételeknek. Jár, úgymond. Nem alamizsna, és nem sajnálatból kapja az ember. Aki megteheti, felveszi.

A fizetéseket előbb nevezném alamizsnának.

2022. aug. 24. 12:37
 8/13 anonim ***** válasza:
30-40 az baromi sok! A tizedét is kellemetlen elfogadni. Azt fejezed ki vele, hogy ő nem képes azt a pénzt előteremteni, bezzeg te igen. Azt hiszed, hogy van benned empátia, mert sajnálod a srácot, közben meg nincs, mert nem tudod magad beleképzelni az ő helyzetébe és gondolkodásába.
2022. aug. 24. 13:13
 9/13 A kérdező kommentje:

7# valahol igazad, de ez nàllam inkább politika, azt inkább hagyjuk...

Az utolsó mondatoddal maximálisan egyetèrtek....

2022. aug. 24. 13:37
 10/13 A kérdező kommentje:
9# Van bennem empátia, hidd el. De a kettő az nálam más-más. Nem tudom belekèpzelni magam a helyzetèbe, ebben igazad van. DE! Minden fajta segítsèget èrdemes elfogadni...nekem ez a pènz 6-8 óra munka. Ès csak azèrt, mert anno, elfogadtam a segítsèget.egy magasabb beosztású emberrel csináltam egy melót. De akkor mèg ott nem tudtam. Nèzte, hogx hogxan dolgozom. Hibáztam is a munkába, de nem volt vèszes. Meló után beszèlgettünk, ès megmondtam, hogy èn ezt a szntet el akarom kezdeni. Adott utánna 10-15 melót, ami nehèz volt, de olyanok mellè tett be, akiktől lehetett tanulni. Majd beajlánlott egy nála nagyobb berhez, volt egy próba meló, ès azt mondták, hogy okè ez az ember kell nekünk. Ha akkor nem kapom meg azt az ajánlást, nem segít az az ember, akkor nem ttartanèk ott, ahol tartok. Szerintem bármilyen segítség, lehet hasznos.... Okè ez egy 3 napos kirándulás... De ki tudna egy kicsit kapcsolódni, ki tudna szakadni egy kicsit a minden napi robotolásból... Ès az sokat segít az emberen, ha fejben egy kicsit kitisztul...
2022. aug. 24. 17:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!