Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátok nélkül hogy lehet élni?

Barátok nélkül hogy lehet élni?

Figyelt kérdés

Én mindig is inkább zárkózottabb voltam, sajnos csak 2-3 közelebbi barátom volt iskola óta.

Idővel aztán a napi gondok, sok lelki problémám miatt ez a kevés barát is elfordult tőlem, egyedül maradtam.

Nagyon nehéznek élem meg. Kellenek a barátok, mélyebb dolgokról beszélgetni, megosztani egymással dolgokat, rendszeresen találkozni, stb. De sok helyen olvasom itt is, mennyi embernek nincs senkije a mai világban.

Járok sportolni, közösségbe, de mindenhol csak felszínes ismeretségre van az embereknek igénye.

És nem tudom, felnőttként mennyire lehet még új barátságokat kötni...

Barát nélküliek, hogy vagytok, hogy bírjátok?

2022. aug. 6. 19:46
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Könnyen. Elvagyok a bnőmmel meg a családdal, meg 1-2 felszínes ismerőssel.
2022. aug. 6. 19:48
 2/10 anonim válasza:
87%
Rossz, hogy nincsenek barátaim, de 31 éves vagyok és már lehet nem is lesznek emberi kapcsolataim.
2022. aug. 6. 19:50
 3/10 A kérdező kommentje:
Én is nagyon szomorú vagyok, így nem az igazi az élet. Azért az ember társas lény.
2022. aug. 6. 19:51
 4/10 anonim válasza:
72%
Én mindig szerettem volna, ha sok barátom lett volna, meg lenne kikkel sörözni, beszélni, eljárni szórakozó helyekre, vagy házi bulizni. De ezek a dolgok kimaradtak az életemből, szóval egyedül sörözök, meg egyedül bulizok a kedvenc zenéimre a szobámban. Amúgy, ha valakinek lenne kedve barátkozni, az írhat nekem privátot.
2022. aug. 6. 19:59
 5/10 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem csak el kell fogadni, hogy az emberek nagy része nem vevő a mélynek mondott témákra.

Nyilván azok is előjönnek a közös programok és öröm-boldogság mellett, de a többségnek megvan a maga gondja, mindennapi problémája, élete, nem arra vágynak, hogy folyton egymás lelki gondjait kelljen ápolni.

2022. aug. 6. 20:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem mind társas, <- lásd

Hogy a társasságodon lehet-e változtatni, azt nem tudom. Talán érdemes azzal is próbálkozni.

2022. aug. 6. 20:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
40 éves vagyok, nem voltak/nincsenek barátaim. Valamelyik nap mentem egy helyre és pont azon gondolkodtam, hogy milyen lenne egy társ mellettem. Rájöttem, hogy jobb a szabadság.
2022. aug. 6. 21:35
 8/10 anonim ***** válasza:
83%
Én jól, nagyon is jól. Lelkileg nincs igazán igényem rá. Egy-két haver azért jó lenne, ha ki kell segíteni egymást. A klasszikus lecipelni a lépcsőn a kanapét szintű dolgokra gondolok.
2022. aug. 6. 21:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Én 25 éves koromig próbálkoztam barátkozással. Előtte pár évvel találtam rá páromra, aki a legjobb barátom. Akkor tudtam meg, hogy barátság csak azzal lesz, akivel első pillanattól kezdve össze vagyunk hangolódva és gördülékenyen mennek a dolgok. Addig mindig csak ilyen erőltetett ismertségeim voltak, ahol minden pillanatnyi figyelemért meg kellett küzdenem, le kellett nyűgöznöm a másikat, hogy foglalklzzon velem, mindig én kerestem, mindig én kezdeményeztem.

Szóval még 2-3 évig kerestem aktívan kapcsolatokat barátság céljából, de felesleges volt minden erőfeszítés. Azóta nem erőlködöm. Eljárok, kimozsulok, összehoz a sors emberekkel... akivel kell, azzal majd barátságban leszek. 5 év alatt nem találkoztam ilyennel.

2022. aug. 7. 06:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Fiatalon nagyon rossz, 30 körül már nem olyan rossz
2022. okt. 20. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!