A németek és az osztrákok mennyire fogadják el a magyarokat?
9-es: itt élek több, minz 25 éve, és NEM, NEM KEVEREDTEM konfliktusba eddig senkivel, sem idösebb, sem fiatalabb egyénekkel sem.
Viszont nem is keverem össze az árukat az üzletekben és nem szoktam idegen kertekbe bebámulni. És mivel itt az a normális, hogy nßáok magánterületét tiszteletben tartják, nem szüksége magas kerítés, az csak jelzésként van ott. (Söt a szomszédom és köztem csak egy ribizlibokor-sor van kerítés helyett, ennek "ellenére" nem mászkál át senki a másikhoz engedélykérés nélkül)
Igaz, nem segédmunkás meg mosogató szinten vagyok, hanem komolyabb diplomával rendelkezem és képes vagyok normális, kulturált módon viselkedni. Meg nem igazán veszik észre, hogy nem "anyanyelvü" vagyok, mert megtanultam rendesen németül.
A ribizlit elvileg én ültettem, de a szomszéd akkor és annyit szed - ezt korábban már megbeszéltük -, amikor és amennyit akar. Ennek ellenére minden évben, minden alkalommal elötte megkérdezi, hogy szedhet-e belöle, nem akarok-e éppen akkor valamit vele tenni.
Soha nem volt ebböl konfliktus, ez például az egyik lényeges különbség Németország és Magyarország között, itt az emberek nem veszekedni akarnak, meg kiszúrni a másikkal, hanem segíteni a másiknak meg normálisan meg tudnak beszélni mindent egymással.
#12 Nyilván soha semmikor nem raksz árut vissza a polcra és mindig mindenhol leszegett fejjel mész végig az utcákon. Köszönöm, megint tanultam valami újat. Képzeld én sem segédmunkásként dolgozom, de ez nem tartozik a témához. Ha dicsekedni akarsz vele, akkor az a te dolgod, engem a legkevésbé sem érdekel.
Egyébként valaki írta, hogy a diplomásokkal nincsenek problémáik... Kérdem én, honnan tudja bárki is, hogy diplomája van valakinek? Rá van írva a homlokára? Na, ugye. :) Ne keverjük már össze a munkahelyi bánásmódot a hétköznapi tevékenységekkel.
1. Ha leveszek egy árut, akkor UGYANODA teszem vissza!
2. NEM leszegett fejjel megyek az utcán, de nem is bámulok be már kertjébe.
3. A diploma (hiánya) meg látszik a viselkedéseden is.
Téveszméket gyártasz rólam.
1. Én is ugyanoda tettem vissza, csak nem figyeltem, hogy ott két különböző ízű is volt. Egy oszták néni zokon vette. Tehetek én róla? Szerintem nem. De valakibe bele kellett kötnie, mert látta, hogy nem osztrák.
2. Nem bámultam be senki kertjébe. Én arról nem tehetek, hogy az út arrafelé vezet és belátni a kertbe.
3. Nyilván jobban tudod, hogy van-e diplomám. Köszi. Szerintem meg mindenki magából indul ki.
"Meg nem igazán veszik észre, hogy nem "anyanyelvü" vagyok, mert megtanultam rendesen németül."
25 év alatt... nem igazán... tehát neked volt időd
Én 5 éve élek kint és néha ha osztrák parasztok közé keveredem és mikor észreveszik a kiejtésemen és direkt úgy beszélnek hogy ne értsem akkor én meg svájci dialektusban válaszolok. (Direkt csak ezért tanulom a svajci dialektust)Na ettől idegesek lesznek, hogy ők se tudnak németül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!