Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A németek és az osztrákok...

A németek és az osztrákok mennyire fogadják el a magyarokat?

Figyelt kérdés
Pl ha egy magyar kimegy hozzájuk dolgozni,vagy magyar férfiként lehetne ott barátnőt találni?
2022. júl. 19. 09:44
1 2
 1/18 anonim válasza:
100%
Embere válogatja
2022. júl. 19. 09:49
 2/18 anonim ***** válasza:
49%
A többség, főleg az idősebb korosztályok körében akkor is csak egy ausländer maradsz, ha már évek óta kint élsz.
2022. júl. 19. 09:50
 3/18 anonim válasza:
40%
Aki nem fogad el minket ott, annak ne kelljen a mi Balatonunk, meg Tokaji Borunk sem... Mint egyes szlovákok. Útállják a magyarokat, de jönnek a sárospataki strandra és fogdossák a magyar lányokat.
2022. júl. 19. 09:57
 4/18 anonim ***** válasza:
46%
Ha nem beszeled eleg jol a nyelvet ferfikent, akkor nehez osztrak baratnot talalni. Hiszen minek veszodjon Veled , amikor osztrakok is udvarolnak neki, akikkel nincsenek kommunikacios akadalyok. Persze van aki turelmes, foleg ha extran szimpatizal Veled, de az En tapasztalatom az, hogy sokkal nehezebb Veluk ismerkedni. Mondom ezt 5 ev kintlet utan. B1 szinten beszelek nemetul (0-val jottem ki), tehat azert mar eleg jol ki tudom magam fejezni es tudok temakhoz hozzaszolni. De ha pl tudsz angolul , akkor ez konnyen athidalhato, mert itt a legtobben beszelnek angolul. Udv Ausztriabol
2022. júl. 19. 09:59
 5/18 anonim ***** válasza:
23%
Embere válogatja nyilván. Az viszont tény, hogy Ausztria is és Németország is megbénulna, ha az összes magyar kivonulna onnan amiatt, olyan alapon, hogy mivel ha utálnak engem, vagy ahogy te fogalmazol, nem fogadnak el engem, akkor nem dolgozom nekik.
2022. júl. 19. 10:03
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
4.-es vagyok. Egy helyen tapasztaltam eddig rasszizmust. Van szakmam, de 2020-ban a Covid alatt elvesztettem a munkam, nem is nagyon talaltam, igy egy ido utan mar barmit elvallaltam volna. Egy szalamigyarba probaltam bejutni, ahol a fonok kozolte hogy nem vesz fel magyarokat. Nem esett rosszul; nem vettem magamra, mert nyilvan sok evnyi tapasztalat es magyarokkal valo egyutt dolgozas vezetett ide, es tudom hogy en nem vagyok ilyen. De abszolut nem ez a jellemzo, ezt leszamitva meg sehol nem ert hatranyos megkulonboztetes a szarmazasom miatt. A legtobb helyen ahol dolgoztam, kifejezetten orultek hogy magyar vagyok, mert altalaban mi jol es megbizhatoan dolgozunk, ezt tartjak rolunk az osztrakok. A torokoket, arabokat, feketeket sok helyen nem szeretik es direkt nem is alkalmazzak, de a magyarokra a szalamis incidens ota nem hallottam meg panaszt.
2022. júl. 19. 10:03
 7/18 anonim ***** válasza:
25%
Elfogadják, mint olcsó, betanított munkaerőt, aki az Euróért megy oda. De hogy az országukhoz sosem lesz közöd a szemükben, az hétszentség és amúgy igazuk is van ebben.
2022. júl. 19. 10:12
 8/18 anonim ***** válasza:
65%

"Aki nem fogad el minket ott, annak ne kelljen a mi Balatonunk, meg Tokaji Borunk sem"

A legtöbb németet/osztrákot nem érdekli sem a Balaton, sem a Tokaji, mindkettö az olcsó keleti cucc kategória.

Másrészt ha rendesen beszélsz németül, rendesen dolgozol, beillszekedsz, és normálisan visekedsz, akkor elfgoadnak. Sok éve élek németek között, de még SOHA nem hallottam olyan, hogy "külföldi" lennék, rengeteg mindenkivel vagyok kifejezetten közeli barátságban.

Akiket elutasítanak, azok azok, akik csak makognak németül, nem tudnak kulturáltan viselkedni, stb.

2022. júl. 19. 10:26
 9/18 anonim ***** válasza:
16%
Utolsó, akkor te még nem keveredtél konfliktusba. Amint észreveszik, hogy nem anyanyelvű vagy, te vagy ott a legnagyobb büd. bevándorló, aki elviszi a pénzüket. És elég a legapróbb stikli, nem kell komoly dolgokra gondolni. Főleg idősebb "büszke" egyéneknél. Nekem múltkor például azért szóltak be, mert véletlenül rossz helyre tettem vissza egy árut a polcra. Aztán volt, hogy azért szóltak be, mert benéztem egy udvarba a falu legszélén... (Osztrákoknak nem divat a nagy kerítés)
2022. júl. 19. 10:38
 10/18 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen más az elfogadás a "gyári munkás" szinten, és mondjuk komoly diplomás munkakörökben. Ez utóbbiban nagyon is megbecsülik a magyarokat, vagy más külföldieket. unokaöcsém egy mérnökirodában dolgozik, statikus. Soha semmiféle megkülönböztetést nem érzett, a fizetése is teljesen annyi, mint a hasonlókorú osztrák mérnökkollégáké.
2022. júl. 19. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!