Igaz az hogy az osztrákok lenézik, kivetik a magyarokat?
Nekem testvérem él Ausztriában. Nem utálják a magyarokat és nem nézik le őket úgy általában. Ott is ugyanúgy van mindenféle ember, mint bárhol máshol. Úgyhogy biztosan van olyan, aki nem szereti a magyarokat.
Ő annyit vett észre, hogy mélyebb kapcsolatokat, barátságokat nehezebb kialakítani ott "idegenként", mint itthon. De persze találkozott ott is nagyon kedves, közvetlen, segítőkész emberekkel.
Nekem anyukám el ott 5 éve és a párja 18 éve
Semmi rosszat nem tapasztaltak , se munkahelyen se sehol
Nyilván ott is vannak paraszt emberek de 100bol 1
A barátaik is osztrákok akikkel össze járnak sütögetni, kirándulni stb pedig magyarokat is ismernek kint boven.
Én látogatóba szoktam kimenni pár hétre. Sosem volt nekem sem rossz tapasztalatom.
Nyilván áttól függ, milyen közegbe mész ki.
Vendéglátásnál, takarításnál, aljább munkáknál biztos vagyok benne, hogy nem fognak egyenértékűnek tekinteni.
Diplomás, "értelmiségi" állásoknál azért más lehet a helyzet.
Nekem az a tapasztalatom, hogy nem örülnek és migránsként tekintenek ránk.
Kivétel ha jól megtanulsz németül.
Anyukám takarít ott kint pár éve
Mindenki nagyon kedves és segítőkész vele
Akik bunkók azok nem az osztrákok hanem inkább a szerbek akik ott vannak
Anyum mikor megy takarítani, az osztrák anyum előtt is össze takarít, hogy ne hagyjanak ott mocskot a takarítónőnek 😅
Tényleg kedvesek
Az Unokahugom egy Pláza éttermében szakács, ő 6 éve ott van. Sosem hallottam tőle hogy bármilyen problémája lett volna. Mindenki szereti, kedvesek az elejétől kezdve, a főnök is. Barátságosak.
A vicc inkább az hogy anyum mint takarítónő több pénzt keres mint az Unokahugom aki szakács 😅
Ez így túlzás. Kb. ahogy mi tekintünk az ukránokra, szerbekre, egyéb nálunk keletibb és csóróbb népekre. Nem utáljuk, nem nézzük le őket, nem tennénk nekik direkt keresztbe. Csak mondjuk a legtöbb magyar lány nem biztos, hogy pont vele menne el randira. Vagy ha el is megy, a lány szülei nem repdesnének az örömtől.
Még számít a nyelvismeret is!
Vicces történet, de egyik magyar barátom kiválóan beszél németül, de az osztrákok hallják, hogy nem helyi. Azt hiszik, hogy német, ezért egyből máshogy viszonyulnak hozzá, mint egy magyarhoz.
Meg mindenhol igaz a világon, hogy a megjelenés vagy bizonyos munkakörök is hozzájárulnak az ember presztízséhez. Az öltönyös emberhez jobban viszonyulnak a világon mindenhol, mint egy trikót és fullcapet hordó emberhez. És egy idegsebészhez jobban viszonyulnak bárhol a világon, mint egy segédmunkáshoz. Tetszik vagy sem, ez van.
ez pontosan így van, ahogy a 7es írja.
Osztrák férfi összejönne magyar nővel, mert általában szebbek a magyar nők, de a fordítottjáról én még életemben nem hallottam.
Van ezzel kapcsolatban egy érdekes sztorim. A tágabb családom egy része Németországban dolgozik, és gyakran visszatérő szöveg, hogy a németek között mindig is ausländisch maradsz, hiába illeszkedsz be. Ezt ők gondolják így, nem én, mégis ők dolgoznak odakint. Hogy lehet ez?
Úgy, hogy érdekes módon, ott az ausländisch-t is kifizetik rendesen, míg idehaza az unokatesómat még a nagybátyám haverja is lehúzta 7000 ft-tal amikor kifizette a munkadíját. A keresztanyámat a helyi hatóság szívatta éjjel-nappal a boltjában, kenőpénzt kellett, hogy fizessen, hogy ne bírságolják meg.
Szóval nem tudom, hogy lenézik-e a magyarokat, de az a kib*ott szomorú az egészben, hogy ha le is nézik, még szerintem akkor is korrektebben viselkednek velünk, mint mi egymással.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!