Megmenthető ez a barátsàg?
A barátnőmmel 10 éve vagyunk jòban még az iskolában ismertük meg egymást. Aztàn elkezdtünk dolgozni így nem tudtunk csak néha talàlkozni. Miòta megszületett a babája azòta még rosszabb a helyzet. Egy héten egyszer beszélünk de akkor is csak annyit, hogy jòl van minden rendben. A babáròl nem küldött képet pedig mikor még sem sem volt akkor azt mondta majd milyen sokat fog küldeni.
Ùgy érzem nem vagyok neki olyan fontos mint régebben..Ha talàlkozunk majd beszélek vele.
30/N
Nyilván nem leszel neki ugyanolyan fontos, mint régebben. Ő most már édesanya, főleg az első időkben a baba teljesen le tudja kötni az ember figyelmét/energiáját.
Ha neked is lesz babád, akkor meglátod, hogy az első hónapokban a legjobban 3 összefüggő óra alvásnak örülsz a legjobban, nem barátnőzésnek :D
Vagy az is benne lehet, hogy ha neked nincs babád, akkor úgy érzi, nagyon más dolgok érdekelnek titeket és nem tudtok semmi közösről beszélni. Mert egy 2 hónapos mellett neki most 0-24/7 a baba körül forognak a gondolatai, csak olyasmi történik vele, ami a babával kapcsolatos, és ez anyaként persze izgalmas és leköt, de mesélni róla meg beszélgetni másokkal, hááát... És lehet, hogy ezzel ő tisztában van, és nem akar terhelni a napi 500 képpel a különböző pózokban alvó kicsiről, mert tudja, hogy kb az első 3 után megunnád és csak még távolabb kerülnétek.
Szerintem itt türelmesnek kell lenned, bízni benne, hogy ha tényleg erős az a barátság, akkor idővel visszatalál hozzád, amikor lesz ideje/energiája rád is. Néha kérdezz rá, hogy hogy vannak, mi van velük, esetleg kérj direkt képet, hogy lásd a picit, kérdezd meg, mehetsz-e látogatóba vagy valamiben tudsz-e segíteni, de ennyi, szerintem ha ezekre inkább azt érzed, hogy elutasít, akkor hagyj neki teret, lehet még időre van szüksége, hogy belerázódjon ebbe az egész anyaság-dologba.
Megmenthető, de legyél türelemmel. Amikor ilyen picike volt a babám, amikor csak tehettem a telefonomat is kikapcsoltam. Olyan szinten a feje tetejére áll a világ, hogy azt előtte el sem tudtam képzelni. Aztán szépen lenyugszik minden és képes az ember nyitni más dolgok felé is. Van akinek ez rögtön megy, van akinek 4 hónap, van akinek 10.
Én csak arra emlékszem, hogy amikor az amgyerköcöm 1 éves volt, akkor simán tudtam már úgy barátnőmmel beszélgetni akár egy órát is, hogy ebből 5 percig volt téma a gyerkőc, nemmvolt erőltetett, szívből jött.
Én csak saját magamból indulok ki, de én sem küldözgetek képeket csak úgy random (kivétel a nagyszülőknek).
Ha egy barát/ismerős érdeklődik, kérdez a pici felől, sokat nőtt-e, miket csinál, stb. akkor küldök 1-2 képet, hogy lássa. Nem ciki megkérdezni, hogy küldene-e neked, ha olyan a viszonyotok, mint írod is, biztos küldeni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!