Mi lenne itt a helyes döntés?
Előre is bocsi ha kicsit értelmetlenül írom le csak már elég fáradt vagyok.
Szóval van egy barátom aki egy ideje vagdossa magát. Ma este azt írta hogy megpróbálta felvágni az ereit. Eddig próbáltam segíteni neki, de nem szoltam senkinek a dologról de most úgy érzem kéne. A szüleit nem ismerem/nincs meg az elérhetőségük ezért gondoltam az ofőmnek szólni (az oszt tarsam az illető). Tudom nem kéne a tanárokat zaklatni nyári szünetben de nem tudom ki másnak írhatnék. Viszont a barátom nem akarja hogy szóljak bárkinek is. Félek ha írok az ofőnek akkor megutál/véget ér a barátságunk. Érzem hogy a helyes döntés az lenne ha írnék valakinek, de nem tudom magam rávenni, mert nem akarom "elárulni" őt. Mit kéne itt tennem? Nem akarom elveszíteni a barátom...
Az egy oltári tévhit, hogy aki beszél róla, az nem lesz öngyilkos! Pont az ellenkezője igaz, az öngyilkosok előtte próbálják jelezni elkeseredettségüket, csak a környezet nem veszi észre. A falcolás önmagában még nem biztos, hogy öngyilkossági szándék, de beletorkollhat abba.
A barátodon segíteni nem árulás. Pont ha nem segítenél, az lenne az. Nyugodtan szólj az osztályfőnöködnek, nyáron is az osztályfőnököd.
"Aki beszél róla, az nem lesz öngyilkos. Úgyhogy ez jó jel."
Milyen cuki, hogy ilyen naiv némely ember... :)
Én pontosan azt csináltam, hogy időnként elmondtam valakinek, mert segítségre lett volna szükségem, de én is ezt kaptam sokszor, semmi mást, hogy úgy is csak mondod. Aztán meg amikor tettlegesség fajult, akkor meg mindegyik csak pislogott meg ilyenek... értetlenül álltak...
Kérdező, kérj segítséget, mielőtt tőle is úgy kell el szedni valami élestárgyat vagy rosszabb...
Helyes döntés nincs
Amúgy
Ha szólsz az valószínűleg nem fog segíteni a lelki állapotán
Inkább rosszabb lesz
Szerintem
Tőled várja a segítséget
Ha csak neked mondta el
Nem mindegy hogy észre veszik hogy baja van vagy meg tudják
Ha tényleg öngyilkos akar lenni
Akor neked vagy neki kel csinálnia valamit ez most köztetek zajlik le
Legalábbis ez a én véleményem
8
Az a baj hogy nem magyaráztam meg semmit
És nem értitek mit akartam mondani :(
De volt alapja
9 nem én terhelem a kérdezőt a barátja terheli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!