Mi a fontossági sorrendje az életben alábbiaknak? Részletek a megjegyzések rovatban
Tanulás és munka
Családtagok
Párkapcsolat
Barátok és ismerősök
Pihenés és szórakozás
#5 És ez miben lesz jobb, hogy feltetted a kérdést?
Egyébként az, hogy van egy sorrend, nem azt jelenti, hogy a lejjebb levő dolog már egyáltalán nem is fontos.
Részemről első helyen a szeretteim vannak (édesanyám, fontosabb barátaim, párom), akik tisztelnek, ezért nem állítanak választás elé és nem is várják el, hogy a munkám és a tanulmányaim rovására menjen a velük töltött idő, így gyakorlatilag két első helyezett van. De ha bármi baj lenne, mindent eldobnék és rohannék hozzájuk segíteni. Illetve nem mennék munkaügyben külföldre, mert fontosabbak a szeretteim annál. Viszont a hétköznapokat tekintve azt tartom fontosnak az életemben, aki fontosnak tartja a dolgaimat, ezért nem akar elgáncsolni az életem építésében, szóval ez egy kicsit oda-vissza dolog.
Utána jön a sport. Rendszeresség nélkül semmi értelme az ilyesminek, ez előrébbvaló, mint a pillanatnyi örömök.
Aztán a szórakozás. Ebbe beletartozik az is, amikor a barátaimmal szórakozok. Szóval ilyen szempontból előrébbvaló a kötelesség minden formája, de szerintem ez érthető.
És utolsó helyen van a család. Igazából minden fontosabb a családomnál, rühellem őket, nem fontosak számomra. Kivéve anyámat, de őt a szeretteim között tartom számon, nem mezei családtagként.
Nálam a fontossági sorrend:
1. Tanulás és munka
2. Pihenés és szórakozás
3. Barátok és ismerősök
4. Családtagok
5. Párkapcsolat
Munka nélkül nem tud megélni az ember, ezért az a legfontosabb.
Mivel én nagyon ritkán vágyom társaságra, a hobbijaimat és a szórakozást sokkal fontosabbnak tartom, mint az ismerőseimet.
A családommal nagyon rossz a kapcsolatom, ezért ők nekem nem fontosak. Tudom, hogy nem szép dolog ezt leírni, de attól még így van.
Párkapcsolatom nincs és nem is hiányzik még a hátam közepére sem, hogy legyen.
Egyébként a munka után a sportot tartom a legfontosabb dolognak, de az nem szerepelt az itteni felsorolásban.
Egyénfüggő, hogy ki mit mennyire tart fontosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!