Kérnétek ezért pénzt?
A barátnőm vett egy amatőr műkörmös készletet, és hívott, hogy megcsinálja a körmeim, hogy gyakorolhasson. Belementem, majd több mint 4órán át babrált vele, a végére már nagyon untam, többször újra kellett kezdenie mert elrontotta, de a végeredmény sem valami szép.
Végül benyújtotta a számlát és pontosan annyit kért mint egy profi szalonban. Eléggé meglepődtem,mert azt hittem én teszek neki szívességet, hogy gyakorolhasson, erre pénzt kér egy olyan igénytelen munkáért ami ingyen sem kellene.
Persze kifizettem neki, nem problémáztam és azt sem mondtam, hogy nem tetszik a munkája.
Nem kérnék.
Ha tőlem kerne, kifizetném, de többet nem mennék hozzá.
Én rosszabbul jártam tavaly az egyik haverommal. Ács mellett dolgozik egy ideje, mint segédmunkás. Tehát neki nincs meg a végzettsége, csak megtanulta.
Mondtam, hogy kéne nekem egy féltető a teraszom fölé, és jó lenne ha segítene, mert mégiscsak jobban ért hozzá mint én.
Elvállalta, én pedig végig ott voltam mellette mint "segédmunkás".
A végén elkért 250 000 munkadíjat!
Nem szóltam semmit mert gyerekkori barátok vagyunk, nem akartam az egészet felrúgni. Nyilván nem ingyen vártam tőle, de én ennyit biztos nem kértem volna fordított helyzetben.
Azóta ha ilyen jellegű munka van, hívok inkább idegent, aztán direkt megmutatom a haveromnak, hogy milyen jó lett amit nem ő csinált.
Nem kérnék, és ha kért volna tőlem, nem fizettem volna.
Több indoklás is lett volna:
1. nem egyeztünk meg előre semmilyen árban, márpedig ez így szokás.
2. te tettél neki szívességet, mert gyakorolhatott rajtad
3. szar munkát végzett.
4. adjon akkor áfás számlát. :)
Ezt így kellett volna megmondani ebben a sorrendben.
Nem tudom, hogy ezért vége kell, hogy legyen egy barátságnak, lehet, hogy csak egyszerűen nem gondolta át a dolgot, és nála szokás a baráttól pénzt kérni. Egy jó leégetést mindenképpen megérdemelt volna persze.
Persze ha ő egy profi, és folyton vele csináltatod a körmöd, akkor más a helyzet, valahogy illik viszonozni a szívességet, de erről szó sincs ebben az esetben.
Így nem kérhet érte pénzt, csak ha előre megbeszélitek.
Mivel te tettél neki szívességet, te kérhettél volna pénzt - DE csak úgy, ha előre megbeszélitek.
Amúgy ilyenkor az is lehet, hogy csak az anyagárat fizeted meg.
Na de miert fizetted ki neki?
Nem volt ver a pucadban ezt igy megmondani neki?🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!