Ti mennyi pénzt kérnétek el a gyerektől, ha 18. életévét betölti, de még veletek lakik?
Lakótársként vagy gyereketekként kezelnétek?
A legtöbb ismerősömnél csak ilyen piti 5-10.000Ft-ot kérnek el a "gyerektől" ,hogy azért mégis adjon valamit.
Van egy-két olyan ismerősöm is akik viszont lakótársként kezelik a "gyereket" ,mert már betöltötte a 18-at és felnőtt,tehát a költséget arányosan osztják el.
Melyik lenne az ,ami szerintetek a normális?
Én személyszerint örülnék ,ha a gyerekem velem maradna még akkor is ,ha nem rak le különösebben pénzt.
#1 - Köszi
#2 - Jó,hogy nem a középkorban élünk.
#3 - Tegyük fel,hogy fiatal felnőtt.
ha dolgozik, akkor adjon haza valamennyit, meg ugye akkor már a saját pénzét magára költi és nem tőled kér
én pl szülővel lakom (nem anyagi okokból, mert jelenleg 600+-ot keresek), én 20-at adok haza + a nagy bevásárlást én fizetem ami nálunk elég jelentős, 1-2 havonta 60-100 körül (ünnepek körül ez kicsit több)
Én semennyit, így is éppen elég lehetetlen a fiataloknak saját lábra állni, nem húznám le még én is, sőt, örülnék, hogy ennyivel is támogathatom.
Persze ehhez normális szülő-gyerek viszony kell, és az, hogy ne legyen anyagilag rászorulva a család, szóval érthető, hogy nem mindenhol működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!