Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan sikerült barátokat...

Hogyan sikerült barátokat találnod egy új lakhelyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Új helyre költöztem, és azelőtt sem voltak igazán barátaim, most még inkább nincsenek. Az érdekelne, hogy aki ugyanilyen helyzetben volt, és sikerült kitörnie, új barátokat szereznie, az hogyan tette? Nagyra értékelném, ha elmesélnétek néhány történetet.

Eljárok helyekre, nyitott vagyok, könnyen kommunikálok emberekkel, de valahogy mindig leragad egy szinten a kapcsolat.

Tanácsokat inkább nem kérnék. Már sokszor megtettem, és mindig valami kiragadott, marginális dologra fogta a "segítőm", hogy éppen mi velem a baj. Közben persze nagyon sokszor kiderült, hogy az adott illető még nálam is mélyebben van, de azért megakarja mondani a tutit. Nem azzal van a gond, hogy sértették az egómat, sokkal inkább azzal, hogy nem mentem velük semmire. Ha magadra ismersz, remélem nem sértődsz meg. Nem sértésnek szánom, de igazából nem is érdekel, ha valaki megsértődik rajta. Na úgy érzem, adtam is most egy jó kis támadási felületet, és egyesek ráfogják húzni ezt az unszimpatikus kijelentést az egész életemre. Igen, emiatt nincsenek barátaim.

A többiek, a sikeresek (ha van ilyen), elmondanák, hogyan sikerült nekik ez az igencsak komoly kihívás? Megígérhetem, hogy minden valamire való történetből inspirációt fogok meríteni, szóval aki esetleg szívesen elmesélné a sztoriját, az nem fogja hiába koptatni a klaviatúrát, ezt garantálom!

2022. jún. 3. 15:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
*kapcsolatok
2022. jún. 12. 12:43
 12/14 anonim ***** válasza:
Hát nekem covid óta még a régiben is problémák vannak ezzel, ha vagy 2 emberrel tartom a kapcsolatot, ezelőtt meg volt vagy 5.
2022. jún. 12. 12:45
 13/14 A kérdező kommentje:
12.: Én pont hogy azt hittem, hogy a kovid miatt majd nyitni fognak egymás felé az emberek. Sokkal több szabadidejük lesz, ergo adja magát, hogy az emberek elmennek egymással túrázni, biciklizni a disco helyett. Több idő jut a régi haverokra, de csak még inkább elaljasodott a többség, és a szociális készségek is sokat koptak.
2022. jún. 12. 12:48
 14/14 anonim ***** válasza:

,,Úgy látom, hogy az embereknek akkora elvárásaik lettek a másikkal szemben, amiket csak akkor tudnék kielégíteni, ha átverném őket. " Az meg már egyik irányból sem barátság, ha átvernéd az sem, elvására van feléd az sem.

Azért a kérdésedre is válaszoljak (7. 9. vagyok)

Lakhely szerint soha nem lett barátom. Van kutyám, sokat járunk mindenfelé, sokan ismernek, köszönük egy-két szót váltunk. Ebből nem lett egy barátom se, egyébként is inkább intorvertált vagyok így nem is hiányzik.

2 jó barátom van egyiköjük még álatlános iskolából, másik pedig egy tanfolyamról. Ahhoz, hogy össze barátozzak valakivel több együtt töltött idő kell. Na most lehet azt mondani lehet kutyásokkal együtt sétálni (mint több idő, napi szinten), sőt látom is, hogy vannak akik barátok lettek. Azonban én is kutyám is olyan vagyunk találkozunk köszönés (kutyák is "köszönnek egymásnak") aztán megyünk tovább :D Kutyámnak kimondottan barátja szintén 2 van , akikkel szokott játszani. - neki is 2 -

Ahol még szoktak barátkozni, sport, edzeni is járok heti 3x, onnan se lett így barátom, amíg ott vagyok addig beszélünk ha "muszáj" nem igénylem különösebben, ilyen ha kell a másiknak segíteni, kérdez valamit, válaszolok.

Nos, nem tudom, nem hinném, hogy ez segítene neked.

,,Eljárok helyekre, nyitott vagyok, könnyen kommunikálok emberekkel, de valahogy mindig leragad egy szinten a kapcsolat." Ez miatt, azt gondolom előbb-utóbb találsz majd barátokat, persze nem egyszerű, de biztosan lesz.

2022. jún. 12. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!