Ma már csak a felszínes barátságokra van embereknek igénye?
Van néhány barátom még a középsuliból, tehát régóta.
De egy bizonyos "szintnél" tovább sosem tudtam eljutni velük/közösen, mert egyiknek sincs igénye közeli barátságra (értsd: egymást támogatjuk is, rossz dolgokról is beszélünk, nem csak a happykről). Akkor keressük csak egymást, ha van valami vidám közös program, de ennyi... én mindig is vágytam volna többre, de amikor próbálom, mindegyikük inkább "bezárkózik".
És nekik sincsenek ennél komolyabb barátaik, olyan "legjobb barát", akivel együtt lehet sírni és nevetni egyaránt. Amikor erre lehetőség adódna (mondjuk én szeretnék vele "szintet lépni", megijed és elkezd távolságot növelni.
Azt vettem észre, az emberek már nem mernek magukhoz másokat közel engedni, nem mernek érzelmeket megélni. És a felszínes barátság arra is jó, hogy fenn tudjanak magukról tartani egy tökéletes "social media" szerű képet, ami szerint mind tökéletes életet élnek és mindig minden tökéletesen boldog.
Nektek vannak a felszínesnél mélyebb barátságaitok?
Nekem eleve kevés barátom van, nem vagyok túl jó "barátkozásból". De a testvéremmel és természetesen a férjemmel ilyen a kapcsolatom, amit leírsz. A szüleimmel is.
Szerintem alaptalanul általánosítasz. Ilyen szintű elköteleződésre mindig is nehezen szánták rá magukat az emberek, érthető okokból. De nem nehezebben ma, mint régen. Ma is előfordul ilyen, csak ritka, ahogy mindig is ritka volt.
Nekem van néhány közeli barátom. Már 20 vagy több éve ők a barátaim. Bármiről tudunk beszélni, nem felszínes a barátságunk.
De ahogy látom a környezetemben, szinte mindenkineknvan 1-2 ilyen közeli barátja.
Ez nem "ma már" kérdése. Ha engem megismernél, rólam is az lenne a véleményed, hogy csak a felszínes barátságokra van igényem, mert jól el lehet velem szórakozgatni meg röhögcsélni, de megnyílni gyakorlatilag senkinek nem szoktam. Elhiheted, van oka. Egyetlen barátnőm van, aki tényleg igazi, több nem azért, mert "nincs rá igényem", hanem mert tartok attól, hogy át leszek verve. Megesett ilyesmi fiatalabb koromban épp elégszer.
Vannak egyébként, akik ennek ellenére a bizalmukba fogadnak, elmondanak sokmindent, ezt meghallgatom, nem adom tovább, de viszonozni nem tudom. Ez van. Aki egyszer megégette magát, mindig félni fog a tűztől. És én nem csak egyszer égettem meg magam.
Szintet csak akkor tudsz lépni ha nagyon kompatibilisek vagytok, és nagyon egy hullámhosszon vagytok! Ezt eröltetni nem lehet, ez jön vagy nem jön.
A világ kifordul magából, emellett rohanó világot élünk. Munka, család, otthoni dolgok, minden napok terhei. Embereknek nincsen ideje másokra, mert mindig van valami fontosabb. Sokan meg persze csak akkor jelennek meg hogyha nagyon kell valami.
Ha valakihez nagyon közelitesz előfordulhat hogy félreérti, főleg ha azonos neműek vagytok. Ha meg nem, akkor azért. ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!