Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szóljak a lakótársamnak, hogy...

Szóljak a lakótársamnak, hogy ideje lenne tankolnia?

Figyelt kérdés
Elég kényes téma,mert az övé az autó és 80%ban én használom, viszont már május van, és idén szerintem egyszer sem tankolt bele. Tudom,hogy szívességet tesz amiért használhatom, de így már túl sokba kerül nekem. 2 napja pislog az üzemanyagjelző és azóta egyikünk sem használta, szerintem csak azt várja,hogy megint én tankoljak.

2022. máj. 1. 13:56
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem járj busszal, az olcsóbb.
2022. máj. 1. 16:07
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy te segghülye vagy, igaz? Ha van egy autód, amit te csak 20%-ban használsz, de ugyanannyit költesz rá, mintha a másik 80-at is te mennél vele, kivéve üzemanyag, miközben az amortizációt is benyeled, akkor hűségesen beletankolod a 20%-odat, igaz? Elvégre mégiscsak a te kocsid, nem? Az, hogy műszakin random belemennek százezrek, ha úgy van, a te gondod. Kuplungtárcsa ötödannyi használatod után kopik el, olaj ugyanez, hűtőfolyadék szintén, ablakmosó nyilván... Olykor random EGR, benzinpumpa, pollenszűrő, vezérműszíj, érted, ki vagy te, hogy behajtsd az ingyenbérlőn, nem?
2022. máj. 1. 16:10
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát, kérdező... vannak ám problémák nálad is.

Egy autó fenntartása mindenképpen drága. Te a használattal leamortizálod, ő meg majd veheti a sok százezres alkatrészeket.

Szerintem a minimum az lenne, hogy szépen tankolsz, neki is.

Arra gondolj, hogy neki mennyi plusz pénzt jelent az, hogy kölcsönadta, míg neked mennyi plusz KÉNYELMET jelent ugyanez, és mindjárt jobban fogod látni a helyzetet.

2022. máj. 1. 16:13
 24/32 A kérdező kommentje:

Fél év alatt nem hibásodott meg semmi, tehát nulla üzemanyag fogyasztással autózott 1000kilométert.

Én ugyanennyi idő alatt 4000ezret mentem és annyit fizettem, mintha 5ezer lenne. Ki is járt jól?

2022. máj. 1. 17:03
 25/32 anonim ***** válasza:
93%

Egyelőre te (de légy szíves, gondosabban írjál. Nem mindegy, hogy 4 millió km, vagy 4000).

Mi lesz a helyzet 5 év múlva?

Ne mondd azt, hogy addigra se lesz semmi hiba, mert rohanunk megvenni ezt a típust!

És még egyszer: INGYEN VAN EGY AUTÓD. Pontosan mennyibe is került volna, ha cégtől kéred kölcsön?

2022. máj. 1. 17:08
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
A lakótársad benzinfogyasztásának a fizetése a minimum, ha már ilyen rohadt sokat használod az autóját. Bőven többet fizetnél ennél, ha úgy bérelnél egy autót hivatalosan. Mind a ketten jól jártatok az elmúlt félévben.
2022. máj. 1. 17:08
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

"nulla üzemanyag fogyasztással autózott 1000kilométert"

Ez az ő haszna.

Neked meg van egy INGYEN autód, aminek nem te fizeted a kötelezőjét, az amortizációját, a kölcsönzési díját, nem vállalsz vele semmiféle kockázatot, például baleset esetére, meg amúgy semmit - csak a benzin drágább ötödével bele, mint egy normál példányba.

Szerintem a te hasznod ötször akkora, mint az övé!

2022. máj. 1. 17:42
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Szoljal neki bammeg, mekkora egy suttyo mar a lakotarsad!

Kolcsonadja a kocsijat, s meg csak nem is kepes megtankolni...

Az anyja köcsögit az ilyennek

2022. máj. 1. 17:45
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Te az autó kopásán mit nem vagy képes felfogni?

Ha te nem használnád, ő meg csak azt a 20% ot továbbra is, akkor nem mennek bele a kilométerek és nem kopnak a cuccok benne. Ergó rohadtul nem biztos, hogy jól jár így ezzel, hogy nem tankol, de cserébe valaki rakja bele a kilométereket és koptatja.

Szóval így sokkal hamarabb kell szervizbe vinnie, és sokkal előbb kell kifizetnie amiket ki kell, és végül mire eljut az eladásig benne lesz több szerviz, mert más használta amit ő nem használt volna.

2022. máj. 1. 17:55
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

13. és 15. vagyok.

Na ebbe én bele sem gondoltam, igazuk van a többieknek. Nyilván te használod többet, te koptatod az autót.

2022. máj. 1. 17:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!