Szerintetek milyen gyakori személyes kapcsolattartás minősül barátságnak?
Nekem meg 10+ éve megy két emberrel is. Volt hogy egy héten többször is találkoztunk, de olyan is, hogy személyesen egy évig sem. Mégis bizalmas barátok maradtunk.
Néhány személyes negatív tapasztalat alapján általánosítani a világ összes emberének összes baráti kapcsolatára, hát...
Szerintem nem a találkozók gyakorisága határozza ezt meg. Én minél idősebb vagyok, annál nehezebben szervezzük meg a barátaimmal a találkozókat.
Sok olyan barátom van, akivel éveken át majdnem minden nap együtt voltunk, aztán elköltöztek külföldre, az ország másik végébe, vagy egyszerűen csak teljesen más lett az életritmusunk/időbeosztásunk, így nagyon nehéz megoldani a programokat. Én egyébként megteszem a tőlem telhetőt, de azért valljuk be, egy repülőjegy vagy egy vonatjegy nem olcsó mulatság, egyelőre nem tudnám hetente/havonta megoldani az utazgatást, nem beszélve arról, hogy mennyire időigényes egy ilyen út, és milyen nehéz összeszervezni, hogy pont mindkettőnknek (vagy még többünknek) jó legyen az időpont.
Manapság azt vettem észre, hogy inkább az jelzi az igazi barátságot, ha akármennyi idő után is találkozunk újra, olyan, mintha egy nap se telt volna el a legutóbbi óta.
“Az egy dolog, hogy nem szándékosan van távol, de ettől ez még simán keresztet vethet egy barátságra.”
Valóban, viszont nekem ellentétes tapasztalataim vannak. Külföldön élek 4.5 éve, és ez idő alatt egyetlen barátot sem vesztettem el (bajban mind mellettem voltak), annak ellenére, hogy csak évi átlag 3x találkozunk. Sőt, volt egy barátnőm, akivel gimi ideje alatt különsodort minket az élet (nem vesztünk össze, vagy bármi), de valahogy visszataláltunk egymáshoz, pedig akkor már 2 éve külföldön éltem. Ez a vicc az egészben, hogy amíg Budapesten laktunk mindketten gimi ideje alatt, szinte nem is találkoztunk, mert elsodródtunk egymás mellől, viszont mióta külföldön élek megint legjobb barátnők vagyunk és ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Szerintem sem attól függ a barátság, hogy hányszor tudtok találkozni, hanem sokkal inkább attól, hogy milyen gyakran tartjátok a kapcsolatot, akár írásban, akár telefonon, mennyire tudsz a másik dolgairól, valamint hogy az illetőre lehet-e számítani a bajban. Nekem ez utóbbi a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!