Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Más is érzi idegennek magát a...

Más is érzi idegennek magát a világban?

Figyelt kérdés

Mintha nem erre a bolygóra kellett volna születnek, földönkívülinek érzem magam. Egész egyszerűen másképp működök mint mások, és emellett morális szempontból jóval magasabb szinten is állok mint a többség, van empátiám, előbb gondolkodok és utána cselekszem vagy nyitom ki a szám, óvatos vagyok, hogy ne bántsak meg másokat. Ez ugye nem jellemző manapság szinte senkire és emiatt ki is közösítenek, mert milyen fura már, hogy nem hordasz össze minden ökörséget ami csak az eszedbe jut. Nem tudok hangosan gondolkodni.

Földönkívülinek érzem magam mert senki nem ért meg és én sem értek másokat. Az életem nagy részére a magány volt jellemző annak ellenére, hogy éreztem mindig is, hogy lett volna azért igényem normális kapcsolatokra, kölcsönös bizalomra, szeretetre, szerelemre. De úgy érzem az emberekkel ezt képtelenség megvalósítani mert nagyon komolytalanok, egyik napról a másikra változékonyak, hamar ellened szegülnek, kiszeretnek, cserben hagynak, megfeledkeznek rólad stb.

Félek is tőlük, pont azért mert nem értem hogy működnek és emiatt nem tudom mire is számítsak tőlük, meddig engedjem közel magamhoz őket stb. Eddig mindenki akivel valamilyen ismertségbe kerültem csalódást okozott, így joggal vélem úgy, hogy az ember többségével valamilyen probléma van, nem normálisak teljesen, betegek.

Ha más is érzi magát idegennek, hogyan sikerül megbirkóznia a mindennapokkal, munkával, kollégákkal, magánnyal?

2022. márc. 1. 21:39
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy arra nem válaszolsz, miben is lennél más, mint a többi ember.
2022. márc. 2. 11:04
 22/24 anonim ***** válasza:
Az első bekezdésben írja, miben érzi magát másnak. Hogy ennek mennyi az alapja, az más kérdés, ő így érzi. Meg azt is nyilván jól érzékeli, hogy mindenhonnan kilóg.
2022. márc. 2. 12:12
 23/24 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, a gyakorin hemzsegnek a szadista, szociopata trollok, nem szabad magadra venni! A covidos és a háborús helyzet pedig még jobban megfűszerezi ezt.

Annak viszont biztosan van valamilyen oka, hogy mindenkit ellenségesnek látsz. Elképzelhető, hogy törékeny vagy, és ezért könnyen magadra veszed mások nyersebb megnyilvánulásait. Lehet, hogy klisésen hangzik, de ami kicsit kimozdíthat a komfortzónádból, az a sport. Keményebbé, ellenállóbbá kell válnod, mivel a világ (ahogy a kommentek alapján is látod) nem lesz soha elnéző. Fejleszteni kell az ellenállóképességet, a saját magadba vetett bizalmadat.

Egy nagyon picit arra is reflektálnék, hogy általában miért tekintik az emberek az áldozattípusokat beképzelteknek. Nekem is volt egy ismerősöm, akinek mindenkivel problémája volt, de kiderült, hogy mindenen besértődik, és nem tanult meg megfelelően szocializálódni (pl. a sötét vicceken nevetni szokás, ő azt sértőnek vette). Lehet, hogy túl komolynak és fontoskodónak tűnsz, bár ezt így nem lehet megállapítani.

Tudd a saját magad igazát, és sz*rj le másokat!

2022. márc. 3. 09:40
 24/24 anonim válasza:
Én is hasonló személyiség vagyok. Az előttem válaszoló pedig elég jó dolgokat írt.
2022. márc. 25. 10:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!