Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Más is érzi idegennek magát a...

Más is érzi idegennek magát a világban?

Figyelt kérdés

Mintha nem erre a bolygóra kellett volna születnek, földönkívülinek érzem magam. Egész egyszerűen másképp működök mint mások, és emellett morális szempontból jóval magasabb szinten is állok mint a többség, van empátiám, előbb gondolkodok és utána cselekszem vagy nyitom ki a szám, óvatos vagyok, hogy ne bántsak meg másokat. Ez ugye nem jellemző manapság szinte senkire és emiatt ki is közösítenek, mert milyen fura már, hogy nem hordasz össze minden ökörséget ami csak az eszedbe jut. Nem tudok hangosan gondolkodni.

Földönkívülinek érzem magam mert senki nem ért meg és én sem értek másokat. Az életem nagy részére a magány volt jellemző annak ellenére, hogy éreztem mindig is, hogy lett volna azért igényem normális kapcsolatokra, kölcsönös bizalomra, szeretetre, szerelemre. De úgy érzem az emberekkel ezt képtelenség megvalósítani mert nagyon komolytalanok, egyik napról a másikra változékonyak, hamar ellened szegülnek, kiszeretnek, cserben hagynak, megfeledkeznek rólad stb.

Félek is tőlük, pont azért mert nem értem hogy működnek és emiatt nem tudom mire is számítsak tőlük, meddig engedjem közel magamhoz őket stb. Eddig mindenki akivel valamilyen ismertségbe kerültem csalódást okozott, így joggal vélem úgy, hogy az ember többségével valamilyen probléma van, nem normálisak teljesen, betegek.

Ha más is érzi magát idegennek, hogyan sikerül megbirkóznia a mindennapokkal, munkával, kollégákkal, magánnyal?

2022. márc. 1. 21:39
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
18%

Azt mondod empatikus vagy, utána meg, hogy nem értesz meg másokat. Ez ellentmondás.

Nem érted hogy működnek az emberek, aztán mindenkit nem normálisnak titulálsz. Nem gondolod, hogy nem mindig másokkal van baj, hanem valamit te csinálsz rosszul? Az, hogy te deviáns vagy nem mások hibája.

De nem csodálom, hiszen felsőbbrendűnek érzed magad és nem is akarod érteni, hogy az emberek mit miért csinálnak. Csak az a fontos, hogy neked jó legyen.

2022. márc. 1. 21:53
 2/24 A kérdező kommentje:

1

Figyelj, ez őszinte segítségkérés volt. Miért találnak meg mindig a pszichopaták?

2022. márc. 1. 21:56
 3/24 anonim ***** válasza:
32%
Látod, most is te vagy a tökéletes. Ha ennyire együgyű vagy, nem vitatkozok veled.
2022. márc. 1. 22:06
 4/24 A kérdező kommentje:

3

Helyes. Olyanok segítségét kértem akik hasonló cipőben járnak. Mivel te szuperül érzed magad emberek közt ezért nem neked szántam a kérdést!

2022. márc. 1. 22:07
 5/24 anonim ***** válasza:
37%
A te valódi problémád az, hogy a társas kompetenciád hiányának elismerése helyett felsőddrendűségi ideológiát gyártottál magadból. Azt kellene elfogadnod, hogy az általad lenézett emberek is pontosan ugyanolyanok, mint te, vagy inkább fogalmaznék úgy, hogy sajnos te is azok közé tartozol, mint akiket lenézel. Soha nem fogsz találkozni olyan emberrel, aki hasonló cipőben jár, mint te, mert egy idő után a félelmeid miatt elkezdesz rávetíteni dolgokat, majd lenézni ilyen nagyon elrontott védelmi mechanizmusként. Irány a terápia.
2022. márc. 1. 22:37
 6/24 A kérdező kommentje:

5

Oké, de mi az a társas kompetencia konkrétan? Mert nagyon szép hangzatos kifejezés, de mégis egész pontosan mire utal? A kérdésem alatt kifejtettem, hogy nem értem az embereket és ők sem engem. Más vagyok mint a többi ember és engem is különcnek tartanak, kiközösítenek. Akkor hogy jön ide a társas kompetencia? Nem arról írtam, hogy beszédhibás vagyok és nem tudom magam kifejezni. Arról írtam, hogy nem értem az embereket és idegennek érzem magam. Ennyi.

2022. márc. 1. 22:50
 7/24 A kérdező kommentje:

5

És igazából nem is nézek le embereket, ők néznek le engem. Tehát ha valamilyen komlexusom van akkor az semmiképp sem felsőbbrendűségi hanem inkább kisebbségi. Bár sosem értettem miért néznek le, de ez mindig beköveztkezett. Magam becsületes, jóravaló, kedves embernek tartom, és ha ennek ellenére sikerült lenézniük azért gondoltam, hogy talán morálisan jobban állok. Persze más téren bizotsan súlyos hiányosságaim vannak, ezért néznek le. Biztosan fura vagyok nekik és emiatt lenéznek.

2022. márc. 1. 22:52
 8/24 A kérdező kommentje:

7

Ja, és valószínűleg azért néznek le mert szerény és csendes vagyok. Tehát a te szavaiddal élve, nincsenek társas kompetenciáim és emiatt lenéznek. Tehát ha emiatt lenéznek akkor sem tarthatom magam morálisan jobb embernek mint mások? Még úgy sem, hogy én nem szoktam embereket csendességük és szerénységük miatt lenézni?

2022. márc. 1. 22:55
 9/24 anonim ***** válasza:
74%

A kisebbségi komplexus egyik velejárója, hogy többnek képzeled magad, ez ilyen kéz a kézben dolog. Mit kell érteni "fura" alatt? Szóhasználat? Érdekes gesztusok?

A "nem értem az embereket" dolgot hogy kell érteni?

2022. márc. 1. 22:59
 10/24 anonim ***** válasza:
0%
szakember látott -e már?
2022. márc. 1. 23:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!