Más is érzi idegennek magát a világban?
Mintha nem erre a bolygóra kellett volna születnek, földönkívülinek érzem magam. Egész egyszerűen másképp működök mint mások, és emellett morális szempontból jóval magasabb szinten is állok mint a többség, van empátiám, előbb gondolkodok és utána cselekszem vagy nyitom ki a szám, óvatos vagyok, hogy ne bántsak meg másokat. Ez ugye nem jellemző manapság szinte senkire és emiatt ki is közösítenek, mert milyen fura már, hogy nem hordasz össze minden ökörséget ami csak az eszedbe jut. Nem tudok hangosan gondolkodni.
Földönkívülinek érzem magam mert senki nem ért meg és én sem értek másokat. Az életem nagy részére a magány volt jellemző annak ellenére, hogy éreztem mindig is, hogy lett volna azért igényem normális kapcsolatokra, kölcsönös bizalomra, szeretetre, szerelemre. De úgy érzem az emberekkel ezt képtelenség megvalósítani mert nagyon komolytalanok, egyik napról a másikra változékonyak, hamar ellened szegülnek, kiszeretnek, cserben hagynak, megfeledkeznek rólad stb.
Félek is tőlük, pont azért mert nem értem hogy működnek és emiatt nem tudom mire is számítsak tőlük, meddig engedjem közel magamhoz őket stb. Eddig mindenki akivel valamilyen ismertségbe kerültem csalódást okozott, így joggal vélem úgy, hogy az ember többségével valamilyen probléma van, nem normálisak teljesen, betegek.
Ha más is érzi magát idegennek, hogyan sikerül megbirkóznia a mindennapokkal, munkával, kollégákkal, magánnyal?
12
Minek? Mi alapján küldesz el hozzá? Mi a diagnózisod?

Figyelj, én is voltam hasonló cipőben, teljesen átérzem. Ez egy öngerjesztő folyamat, valószínűleg alapból van benned valami fura (nem tudom mi, nem ismerlek), ezért a többiek kerülnek, te mérges vagy rájuk, és kitalálod ezt a "morális felsőbbrendűségi" elméletet, mert még mindig jobban hangzik, mint kimondani, hogy "egy lúzer vagyok, akit mindenki utál." Persze ezzel csak saját magadat vered át, mert amúgy még egy névtelen fórumon is mindenki átlátja, mi veled a helyzet, a való életben meg pláne.
Nem tudom, hány éves vagy. Velem huszonéves korom közepéig volt így, aztán kinőttem. Igaz, volt vele tudatos munka is, néha fájdalmas volt szembenéznek dolgokkal, de megérte. A mai napig hajlamos vagyok lenézni embereket, de ha észreveszem, azonnal, tudatosan korrigálok. Hidd el, jobb ez így.
Viszont ismerek olyat, aki már elmúlt 60 éves, és a mai napig abban az állapotban van, mint te. Fél az emberektől, mindenkivel szemben kisebbségi komplexusa van, és ezzel párhuzamosan mindenkit lenéz. Nagyon kellemetlen, megkeseredett ember, a saját gyerekei és unokái se szeretnek a társaságában lenni. Ha jót akarsz magadnak, te ne éld le ebben az állapotban az életedet.
17
Persze jó lenne ne így leélni mert a magány és kiközösítettség nem kellemes. De akkor sem tudok olyan lenni mint mások. Ha másnak születtem akkor miért adnám fel magam? Mások kedvéért? Hogy ne tartsanak furának, lúzernek? Látod, ez is szerintem az ő intoleranciájukról állít ki bizonyítványt, hogy aki kicsit más azt már kiközösítik és duplán igazolja a felvetésem az emberekről.

17-es vagyok.
Szerintem rossz végén fogod meg a problémát.
Azt kell belátnod - és talán ezzel egyet is értesz -, hogy mindenkinek joga van olyan emberekkel töltenie az idejét, akiket kellemes társaságnak tart. Senki nem kötelezhető arra, hogy számára ellenszenves figurákkal barátkozzon szánalomból. Ez ne intolerancia, hanem józan ész. Te sem szívesen töltöd az idődet olyanokkal, akiket nem bírsz elviselni. Úgyhogy innentől két út áll előtted:
1. Senki kedvéért nem változol meg, nehogy már te alkalmazkodj bárkihez. Ebben az esetben magányosan fogod leélni az egész életedet. Mondogathatod persze közben, hogy mindenki hülye, csak te nem, de a lényegen ez nem változtat: boldogtalanul fogsz élni és meghalni is.
2. Igyekszel megváltozni. Nem egy álarcot kell felvenned, csak a taszító dolgaidtól megszabadulni. Nem megy egyik napról a másikra, kemény munka, de ha sikerül, lesznek barátaid, akik szívesen töltik veled az idejüket, a többektől sem fogsz többet félni, és előtted áll még négy-öt boldog, kiegyensúlyozott évtized.
Egyik sem kötelező, te döntesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!