Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy mentsem meg a haverom a...

Hogy mentsem meg a haverom a rossz társaságtól?

Figyelt kérdés
Ismerem ovis korom óta, tudom milyen ő valójában, azért se értem miért csinálja azt amit most. Bekerült fél éve egy rossz társaságba, drogos alkoholista bűnözők közé. Több ilyen emberrel haverkodik akikről tudok, de általában 2 roma gyerekkel szokott bandázni. Ott hagyta a munkahelyét egy ideje, és általában ezekkel a gyerekekkel mászkál az utcán. Az a szórakozásuk hogy isznak és verekednek. Nem egy rendőrségi ügye van már, de egy csomó nem derült ki. Ok nélkül kiszemelnek egy vagy két embert és megverik őket. Engem meg hanyagol, max néha elmeséli ezeket a sztorikat. Mikor mondom neki hogy ne csinálja ezt azt mondja hogy ő ezt élvezi és ne szóljak bele az életébe. Ha nem ismerném ennyire hagynám is, de tudom hogy ő nem ilyen és nem értem miért csinálja. Tegnap azt mesélte büszkén hogy a belváros egyik főterén elkezdtek ordibálni és hogy kiürült utána az egész.

2022. febr. 14. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Pff... Hát nehéz ügy. De senkit sem lehet saját magától megmenteni. Tapasztalat, hogy az ilyen ember csak akkor döbben rá, mekkora nagy kakában van, ha valami nagy baj történik vele.

Persze próbálhatod meggyőzni szavakkal, de sajnos ez az esetek nagy százalékában nem használ. A barátod nagy bajban van. De amíg ezt saját maga nem ismeri fel, nem tudom, mit lehetne tenni. Mindenesetre te ne hagyd, hogy téged is belerángasson a rossz társaságba.

Te nem nagyon tudsz segíteni rajta, ellenben téged még belerángathat a rosszba. Szakítsd meg vele a kapcsolatot, vagy adj neki kőkemény ultimátumot, hogyha nem változtat a hülyeségein, akkor soha többet nem lát téged.

2022. febr. 14. 20:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Számodra eddig tartott a barátságotok, ezen tovább kell lépni, ha meg nem sikerül akkor az első pofonok, vagy balhék majd jobb belátásra bírnak téged, ha nem kérsz ebből az életből.

Neked a rendezett élet fekszik jobban, ő meg más utat választ éppen.

2022. febr. 14. 20:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Fordítsuk meg Kérdező: nem értem minek barátkozol ilyen emberekkel, pontosabban minek állsz szóba egyáltalán ilyen alakkal? Majd belerángat téged is valami rosszba. Szerintem fuss, amíg nem késő, komolyan!
2022. febr. 14. 20:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem ilyen VOLT! Most már ilyen.

Én sem értem miért állsz szóba ilyennel?

El nem tudom kepzelni, hogy barátomnak nevezzek olyat, aki megver másokat buliból. Még ha régen nem is így viselkedett.

Felnőtt ember. Ha ő ezt élvezi, számomra megszűnne létezni. Nem lehet erre magyarázat, hogy rossz társaságba keveredett.

2022. febr. 14. 20:52
 5/5 anonim válasza:
100%
Az a baj hogy azt nem mondhatod meg senkinek hogy mit csináljon. Az süt rólad hogy nagyon szereted a barátodat de én nem hinném hogy te is ennyire fontos vagy neki ha ennyire leszarja a véleményed.Szerintem ne fektess ebbe ennyi energiát csak hadd csinálja ami neki jól esik majd ha kiélte magát lenyugszik és visszatalál hozzád de most neki egyelőre valamiért szüksége van erre az életmódra. Szerintem ettől érzi magát magabiztosnak, erősnek, izgalmasnak hogy játsza a zsiványt. Nem tudni mi lesz ebből de ez nem a te felelősséged csak is az övé.
2022. febr. 14. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.