Milyen kapcsolatban álltok a barátaitokkal? Bővebben
lent.
Figyelt kérdés
Adott egy szituáció: a közeljövőben a lakóhelyem és a munkahelyem között kellene ingáznom pár hétig,a kettő napi 1,5 órára van egymástól. Fizikailag megterhelő mindenképp, ezért gondolkoztam azon, hogy megkérem egy barátomat,közelebbi ismerősömet, hogy erre az időszakra lakhassak nála. Ti hogy reagálnátok erre? Minden példát, véleményt várok.
Udvariasan elutasítanálak valamiféle ürüggyel. Egyébként miért megterhelő, mivel teszed meg? Mikor kell kelned és mikor érnél haza? Mert annyit pár hétig ki lehet bírni. Én pár évig is csináltam.
2022. febr. 3. 10:32
2/13 anonim válasza:
Nem engedném meg, hogy nálam lakjon bárki is, aki nem családtag vagy épp nem a párom.
2022. febr. 3. 10:34
3/13 anonim válasza:
Szállásoltam már el barátokat. Volt, hogy éjszaka nálam aludt, mert már nem járt a vonata, vagy kidobta a barátja és kellett pár nap, amíg összeszedi magát, vagy hogy egy hónapig nálunk lakott egy barátunk, mert meghívtuk magunkhoz, hogy megismerje az országot (aztán ő is visszahívott). Alapszabály, hogy csak olyat kérünk, amit fordított esetben mi is megtennénk.
A te esetedben viszont nem igazán értem, hogy miért kéne nálam laknia. Hogy megterhelő ez fizikailag? Ha nagyon korán/későn kell utaznod, pár hétre csak át tudsz rá állni. Nem igazán értem a problémát.
2022. febr. 3. 10:41
4/13 anonim válasza:
Én semmilyen élő embert nem fogadnék be, de ne belőlem indulj ki, mert nálam antiszociálisabb ember nincs a világon. Ha valaki full rászorulna, inkább kivennék neki egy hotelszobát, de ide tényleg ne jöjjön senki. Mondjuk nekem nincs ilyen problémám, mert nincsenek barátaim. :D
2022. febr. 3. 10:54
5/13 anonim válasza:
Ha pl 1 napról vagy 1 hétvégéről lenne szó, mert egy konferenciára jönne a mi városunkba és nem lenne hova mennie, akkor benne lennék. De ez egy tartós állapot, nem engedném,hogy nálam lakjon.
2022. febr. 3. 10:55
6/13 anonim válasza:
Ilyen indokkal biztos, hogy nem engedném meg. 2 órát utazok oda-vissza munkanapokon már több éve és egyáltalán nem terhel meg. Zenét hallgatok vagy olvasok a buszon, pihenésként próbálom felfogni. Amíg Pesten éltem is napi 3 órát (2x1,5) kellett utazni, ahogy a legtöbb kollégámnak is és senki se halt bele.
2022. febr. 3. 11:28
7/13 anonim válasza:
Bevallom őszintén, ezzel az indokkal én sem hinném, hogy befogadnám. Gimi közepe óta bejárós vagyok, akkor oda-vissza volt 2 óra, már egyetemen több, mint 3-ról van szó. Ha 1-2 nap lenne, akkor lehet, hogy belemennék, de azért az a pár hét elég sok.
2022. febr. 3. 11:46
8/13 anonim válasza:
10 évig jártam dolgozni Hatvanból Budapestre távolsági busszal. Beértem a Stadion buszállomásra, onnan még tömegközlekedni kellett. Na az a megterhelő. Hajnalban keltem, aludni jártam csak haza, pedig délután 4ig dolgoztam, csak este 9 órakor már olyan fáradt voltam, hogy aludnom kellett.
Nem értem miért megterhelő neked.
Nem fogadnálak be.
2022. febr. 3. 12:33
9/13 anonim válasza:
Ez durva. Felejtsd el.
2022. febr. 3. 12:48
10/13 anonim válasza:
Nem tudom. Ha tök egyedül élnék a saját lakásomban, és nagyon bírnám azt az illetőt, aki hozzám akar költözni, akkor talán belemennék. Albérletbe nem fogadnék be senkit ennyi időre, mert abból már lehetne gondom.
Családosként, vagy akár csak a párommal együtt élve viszont kizárt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!