Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Meghívnátok az esküvőtökre?

Meghívnátok az esküvőtökre?

Figyelt kérdés

A legjobb vagy inkább úgy írom volt legjobb gyerekkori barátomról van szó. 25 éves ismeretség. Szinte együtt nőttünk fel, a szüleink is barátkoznak. Én ugyan külföldre mentem egyetemre, de amikor csak hazajöttem akkor mindig találkoztunk. Közben ugye ő is elköltözött, és lett egy barátnője is. Amikor jöttek külföldre, akkor én szállásoltam el őket. Szimpatikus a barátnője is, és nem féltékeny rám, én is nő vagyok. Gyerekkori barátságnál szerintem ez teljesen érthető is.

Ők körülbelül két éve elkezdtek egy bizonyos sportágban oktatni és elég jól beindult az "üzlet". Azért írtam idézőjelbe, mert nem keresik agyon magukat, de rengeteg követőjük lett és a tv-ben is folyamatosan szerepelnek. Szinte havonta kapják a meghívást, különböző külföldi vendégszereplésekre. Tényleg örülök nekik és annak, hogy tényleg olyasmit csinálnak, amit szeretnek. Ez lett az életük.

Ami most kicsit aggaszt. Idén augusztusban lesz az esküvőm, a vőlegényem két hónapja kérte meg a kezemet, előtte volt a születésnapom is.

Ez a barátom sem a születésnapomra, sem pedig az eljegyzésemre nem írt. Semmi reakció!

Ez rosszul esik, mert korábban mindig írt, mindig ajándékoztunk is. Az ajándék lényegtelen, csak egy infó, hogy tényleg figyeltünk a másikra. Neki előttem két héttel volt a születésnapja. Míg tavaly megköszönte a köszöntéseket, idén csak annyira futotta neki, hogy kiírt egy üzenetet, amiben mindenkinek megköszönte a köszöntést. TUDOM, hogy nem lehet mindenkinek külön visszaírni (vagyis lehet, de van akinek nincs ideje vagy csak feleslegesnek tartja), de korábban nem volt ilyen. A születésnapomra sem köszöntött, pedig láttam, hogy fent volt és rakott fel egy csomó videót (tavaly még köszöntött).

Kétlem, hogy az eljegyzésemről nem hallott/látott, mert körülbelül napi 24 órában töltögeti fel a facebookra a különböző rendezvényeken készült képeit, videóit és mint írtam, a szüleink is barátkoznak.

Úgy érzem, mintha elszállt volna és úgy viselkedik mint egy nagy celeb. Már nincs ideje a "kis emberekre".

Amúgy egy nagyon jó lelkű ember, őszinte, vidám természete van. Rengeteg gyerekkori emlék köt minket össze, de most úgy elbizonytalanodtam.

Hezitálok, mert a szívem azt mondja, hogy hívjam meg, az eszem pedig azt súgja, hogy ne fussak olyan szekér után ami nem vesz fel. Ne ragaszkodjak olyan emberhez, akinek én több fontosságot tulajdonítok, mint ő nekem. Mivel külön országban élünk, évente kb. kétszer találkoztunk az elmúlt évek során, tehát nem voltunk összenőve, nem másztunk bele egymás kapcsolatába (értem ez alatt, hogy nem vettem el túl sokat az idejéből). Ha meghívnám, nem is tudom, hogy eljönne-e, mert hát most ő nagyon fontos ember lett. Kezdem azt érezni, hogy igaz az a mondás, mely szerint ha ismert lesz valaki, akkor magával ragadja a hírnév és aki korábban fontos volt, az háttérbe kerül vagy teljesen kikerül a képből.

Szeretném, ha a meghívás előtt ő kezdeményezne felém, de nem hiszem, hogy erre sort fog keríteni. Az esküvőmre eleve olyan embereket hívok, akikkel tartom a kapcsolatot és akiknek én is fontos vagyok. Egy csomó rokont nem hívok, mert kb. le sem sz@artak bennünket soha.

Ti mit tennétek?

2022. jan. 27. 19:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem ne hívd meg. Szokták mondani, hogy az embernek két dologban mutatkozik meg az igazi személyisége: bajban, kudarcban illetve sikerben, boldogságban. Na meg azt is, hogy akkor tudod meg, kik azok, akik tényleg szeretnek, melletted állnak, akik, ha bajban vagy illetve, ha sikeres vagy is melletted vannak. Ez az ember pedig tojik rád...nekem is értek véget hosszú barátságaim, sajnos ez ilyen. Szóval, ha gratulálni sem volt képes, se felköszönteni téged, akkor én nem hívnám meg. Na meg, ha valóban celeb lett és fejébe szállt a dolog, csak végig arcoskodná az egészet, szerepelési kényszere lenne, kb. ellopná a "showt" tőletek.
2022. jan. 27. 20:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Én megkérdezném hogy mi az oka a fentebb leírtaknak. Mi változott? Őszintén rákérdeznék. Ha nem kapnék rá normális választ akkor hagynám. Ha meg igen akkor sok minden értelmet nyerne és akkor már valószínűleg könnyen eldőlne hogy szeretnéd e meghívni.
2022. jan. 27. 20:36
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

Mint legjobb gyerekkori barátodnak, gondolom te magyad újságoltad el a nagy hírt, hogy menyasszony lettél. Mert ekkora nagy barátság esetén ez szerintem alap.

A kommunikáció egyszerűen csodákra képes! Mármint a szóbeli. Az nem kommunikáció, hogy kivágom a face-re, hogy eljegyeztek. Az lehet hír egy távoli, laza ismerősnek. De nem az ember legjobb, gyerekkori barátjának. Bennem is lenne némi sértettség, és ha amúgy éppen tényleg nagyon elfoglalt vagyok, akkor én sem rohanék gratulálni.

Van egy olyan érzésem, hogy ez a nagyon régi, nagyon nagy barátság már régesrég a múlté, megkopott, csak még kapaszkodsz bele valamiért. Engedd el vagy beszéljétek meg értelmesen.

2022. jan. 27. 20:40
 4/7 anonim ***** válasza:
*...te maGad...
2022. jan. 27. 20:40
 5/7 A kérdező kommentje:

Szerencsére nem csak egy barátom/barátnőm van, de őt ismerem a legrégebb óta. Amúgy természetes, hogy ahogy felnő az ember, már nincs annyi ideje haverkodni. Munka, párkapcsolat és a mindennapi teendők.

Mondjuk érdekes lett volna, hogy az eljegyzés után szépen leülök és elkezdem hívogatni az összes számomra fontos személyt. Azért tettük ki face-re, mert ott mindenki értesült róla és egyszerre, nem pedig valaki reggel valaki este..Másik: mint írtam, előtte volt a születésnapom, amikor nem köszöntött. Erre én kapjam kézbe a telefont, hogy: Szia Pisti, eljegyeztek!

Persze...

2022. jan. 27. 20:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hívnám meg ebben az esetben, akármennyire szép gesztus meg nosztalgia.
2022. jan. 28. 00:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekkori legjobb barátnőmet magam hívtam fel. Igaz mi se beszélünk havi szinten, de tartjuk a kapcsolatot. Szerintem kérdezz rá, hogy mizu vele, látod, hogy milyen sikeres...stb. Aztán ha válaszra méltat, akkor elgondolkodnék a meghívásán, ha nem akkor nem. Nekem is van olyan barátnőm, aki állandóan posztol, mindenhol ott van, mindenkinek képes válaszolni, de nekem nem, van hogy 2 hónap után reagál nekem amit írok, mert állítólag mindig vagy 30 olvastalanja van. Ha hívom, mondja épp nem alkalmas, de mindjárt visszahív... azóta is hív. Volt olyan, hogy találkozót beszéltünk meg és arra se volt képes, hogy szóljon előtte 1 órával, hogy mégse jön. Pedig amikor sikerül kommunikálni az jó, de én már elengedtem őt ilyen szinten.

Szóval én a te barátodnak azért még adnék egy esélyt, hátha tényleg olyan nagyon elfoglalt ember lett, de től nagy reményeket ne fűzz hozzá. igazából ez inkább segít igazolni, hogy ennek kb vége.

2022. jan. 28. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!