Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan engedjem el a barátnőmet?

Hogyan engedjem el a barátnőmet?

Figyelt kérdés

Láthatóan hanyagol, napokig nem reagál az üzeneteimre, utána mindig kimagyarázza magát, hogy csak dolga volt. Semmit nem oszt meg velem a magánéletéből, korábban mindent megbeszéltünk, most egy szót sem szól arról, hogy mi újság. Egyoldalú a beszélgetés, ő többnyire letud egyszavas válaszokkal, vagy klisékkel, és ha én nem írnék, akkor ő sem. Találkozni nem akar, nem láttuk egymást személyesen nyár óta. Mindig csak ígérget.

Próbáltam ignorálni, nem írtam neki egy hétig, és magától írt, hogy hogy vagyok. Megpróbáltam megbeszélni vele, hogy zavar, amiért semmiből semmi ilyen távolságtartó lett, de azt mondja, hogy nem is igaz.

A lényeg, hogy már nem bírom tovább, és el kell engednem, de annyira fáj.

Hogyan tehetném ezt meg könnyen? Mindig amikor eldöntöm, rá egy hétre felkeresem, mert hiányzik (nem a mostani énje, hanem a régi).

19/L

2022. jan. 8. 20:44
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
37%

#14 ne engem sajnálj. nekem vannak mély barátságaim és nem így jöttek össze, ahogy te itt ezt tolod. próbáld végig gondolni amiket írtam, mert nem rosszból írtam. hanem mert tényleg nem jól csinálod. teljesen irrális amit vársz. lehet isiben amikor minden nap találkoztatok és minden az isi kürül forgott akkor ez ilyen volt. de később egy csomó más dolog lesz az életben. és közelebb és távolabb kerülnek emberek. de ezzel semmi baj nincsen. ha nem drámáznál, hanem hagynád neki, hogy élje az életét ahogy neki jó és eélfogadnád, hogy most úgy tűnik nem te vagy a legfontosabb inger az életében akkor lehet egy következő körben megint közelebb is vihetne titetket az élet, de ezzel hogy bevágod az ajtót sértődötten te vetsz véget a barátságnak nem ő. és akkor majd sírhatsz később, hogy jaj milyenek az emberek.

lehet meglep, de ha pl valakinek családja lesz az is váloztat a dolgok dinamikáján. akkor is megszakítanád a kapcsolatot, ha esetleg addigra maradt még bárki?

2022. jan. 8. 23:03
 22/26 A kérdező kommentje:

21: nem az a legrosszabb, hogy áldozathibáztató vagy, hanem hogy valamiért a lényeg mellett is elhaladsz. Leírnék egy tanácsot, amivel azt csinálsz, amit akarsz, a kukába is dobhatod: egy olyan barátság nem ér semmit, ha a másik nincs ott neked, amikor szükséged van rá, soha nem számíthatsz rá, leráz egykét mondattal, nem keres, nem akar találkozni. Nekem van 1-2 barátom, akikkel mondhatni mély kapcsolatunk van, de például külföldre mentek tanulni, ezért ritkábban beszélünk, ellenben mindig ott vagyunk egymásnak, és alig várjuk, hogy találkozzunk, már most azt tervezzük, hogy nyáron mi lesz a közös program.

Mellette nincs ez a lelkesedés, nem tervez velem semmit, ha én próbálok, akkor lemondja, és nem is keres magától. Fogadni mernék, ha nem írnék neki, már soha többé felém sem nézne, csak akkor ha kellene neki valami. Ezért írtam, hogy sajnállak, mert ha te beéred egy ilyen baráttal, az sajnálatra méltó és nagyon szomorú. Tudod, lehet veled ez nincs így, de az emberekre hatással vannak a kapcsolatok, amik néha sajnos meg is romlanak. Ha egy ember láthatóan leráz, soha nem ér rá, mindig kerül, megszán egyszavas válaszokkal, akkor egy normális embernek eljut az agyáig, hogy egyoldalú a kapcsolat. Ilyen esetben a felnőtt emberek megbeszélik egymással, hogy mi a gond, de ő még csak kommunikálni sem hajlandó. És a kommunikáció az alapja mindennek.

Kicsit olyan, mintha te nem éreznéd, hogy egy kapcsolatnak mikor van vége, vagy hogy mikor nem akar téged másik. Valaki úgy jelzi, hogy már nem akar semmit, hogy ignorál, sajnos nem mindenki a szavak embere.

2022. jan. 9. 00:00
 23/26 anonim ***** válasza:
28%

#22 most már hangosan nevetek: "áldozathibáztató". mert ez egy ilyen bűntett veled szemben, hogy valaki nem annyit és akkor ír amennyit akarsz.

elmondom, hogy te nem egy barátot akarsz, hanem egy háziállat félét. erre majd találsz magadnak egy férjet. és majd vele szemben is játszhatod az áldozatot, meg csinálhatod a drámát, ha mer szabadon viselkedni. és mivel barátaid akkora már nem igen lesznek, így rajta fogod az egészet leverni.

nekem a barátság egy érzület féle. ahol tetszik nekem a másik valahogy, érdekesnek tartom stb. és tudom, hogy a maga útját járja és bármikor hozhat olyat az élet, hogy neki menni kell és ez rendben van. és nem cseszegetni fogom ekkor, hogy jaj miért nem foglalkozik velem, hisz itt vagyok. az egész nem így megy. ennek az érzületnek a megléte a kérdés és a bizalom.

de amúgy ha nem jó neked írni neki akkor ne írj. tök nem mondtam, hogy igen. csak azt mondtam végig, hogy ezt a drámát hagyd el szerintem. mi lenne ha leegyszerűsítenéd az egészet. ha kedved van írsz neki. ha nincs kedved nem. és ha neki kedve van ír neked és ha nincs kedve nem. és pont. és nyilván ha nem fogtok írni, akkor nem fogtok és ha igen igen és majd az idő kirajzol egy mintát. de teljesen felesleges bekúrni az ajtót drámaian.

2022. jan. 9. 00:18
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Egy barát mondjuk nem sz.rja le a másikat és kölcsönösen keresik egymást. Igen, az embernek rosszul tud esni, ha egy barát (vagy annak vélt) elkezdi kerülni. Semmi hisztit nem látok a kérdező részéről, ezért nem hisztis önző akármi, mert rosszul esik neki.
2022. jan. 9. 00:23
 25/26 anonim ***** válasza:
63%

Srácok nyugalom, nem kell egymásnak esni...😄

Minden ember máshogy látja, más a véleménye, tapasztalata.

Mind a kettőnek van igaza, viszont ezt el kell fogadni vagy átgondolni. Nem vagyunk egyformák, másabban érzünk, gondolkodunk, ne bántsuk egymást emiatt.

#24-el szintén egyet tudok érteni.

2022. jan. 9. 00:30
 26/26 anonim ***** válasza:
23%
#25 legjobb barátok vagyunk kérdezővel nyugi.
2022. jan. 9. 01:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!