Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek van kiút? (Bővebb...

Szerintetek van kiút? (Bővebb lent) 16F

Figyelt kérdés

Ott kezdeném, hogy általános suliban volt egy nagyon jó barátságom, azonban ez később megváltozott és 8. év végére teljes megalázássá, bullying-ba ment át, amiről annak idején nem mertem szólni kb senkinek sem, hiszen alapból egy olyan osztályról beszélünk ahol kb mindenki kifogott magának vkit az osztályból, kisebb 'csoportok' alakultak ki.

Szerencsére, az új középiskolai osztály sokkal jobb, barátságos mindenki és ismerik azt a szót hogy tisztelet. Viszont így, 3 évvel később (10.esként) azt veszem észre magamon, minthogyha egy "védekező mechanizmus" alakult volna ki nálam. Nehezen barátkozom / felületesen viselkedek másokkal és nem tudok személyesebb kapcsolatokat kialakítani. Pedig érzem legbelül hogy nem ok nélkül vagyok ilyen. Pl szilvesztert is akaratomon kívűl egyedül töltöttem (családdal) bármiféle barátni összejövetel nélkül. Szerintetek van kiút ebből az 'antisoc' életből?

2022. jan. 1. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Keresd fel az iskolapszichológust, ő tud segíteni ebben.
2022. jan. 1. 21:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Persze. 16 évesen vagy a legsérülékenyebb. Épp kialakul a személyiséged, ami számodra furcsa. Ennek múlnia kell elég gyorsan. 2 év múlva szerintem nem lesz gond. De már 3 éve ott vagy, nem értem, hogy nincs kapcsolatod senkivel.
2022. jan. 1. 21:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, van. Teljesen érthető a védekező mechanizmus a bullyng miatt. Bizalmatlanná váltál. Próbálj meg jobban nyitni azok felé, akiket közelebb érzel magadhoz, vagy akiről úgy gondolod, hogy megérdemli a bizalmad. Ez az egyik oldal. A másik oldal, hogy nem dolgoztad fel a bántalmazást. Ezt csak úgy fogod tudni elérni, ha kibeszéled magadból. Akár a szüleidnek, akár rokonnak, akár barátnak. Vagy ha egyiknek sem akarod, akkor vagy pszichológus, vagy telefonon keresztül ilyen szervezetnél.
2022. jan. 1. 21:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem, hogy merrefelé laksz?

Hasonló helyzetben vagyok, bár én nem bullying miatt lettem ilyen

2022. jan. 1. 21:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Észak-Magyarország
2022. jan. 1. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!