Miért van az hogy mindenki csak lelki szemetes ládának használ?
Minden barátomnak csak addig vagyok fontos amig neki baja van.
Én azt oldjam meg, aztán hogy velem mi van az meg senkit nem érdekel.
Miért lehet ez?
Hogy kéne ezen változtatnom?
22f
Én nem tudom te hogy vagy vele, de én a lelki gondjaimat soha nem a barátaimmal szoktam megbeszélni, velük inkább próbálom jól érezni magam.
A családra tartozik a bánatom vagy csajomra.
Felesleges haverokat/barátokat ezzel terhelni mert általában leszarják, és nem is nagyon tudnak segíteni. Persze vannak kivételes alkalmak pl.: egy szakítás vagy ilyesmi amit azért elmondok...a lényeg annyi hogy ennyire ne dobd magad egy tálcára mindenki elé.
1. Csajom nincs, a szüleim meg érzelmi analfabéták sokra nem megyek velük.
Vagy barátok segítenek vagy senki. :(
"A családra tartozik a bánatom vagy csajomra."
Le leszek pontozva, de azt mondom, hogy sokszor még ő rájuk sem, hiszen senki nem érdemli meg, hogy a másik lelki szemetesként használja.
Nyilván, nem tudja az ember minden bánatát magában tartani, de meg kell tanulni feldolgozni őket és méltósággal kezelni a bánatot. Minél kevesebbet "átadni" másoknak.
Nekem sajnos több családtagom volt úgy vele, hogy "kinek panaszkodjak, ha nem a családomnak". Igazi mérgező emberek voltak, akikkel igyekezett mindenki megszakítani a kapcsolatot. És sajnos pont úgy gondolkoztak, hogy a család mindig ott van és "kötelessége eltűrni s folyamatos nyavalygást és siránkozást. Pedig nem így van.
Szerintem legyen szó barátról, családról, párról, vagy akár teljesen idegenről, minden kapcsolatnak arról kellene szólnia, hogy igyekszünk jól érezni magunkat együtt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!