Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Elmúlhat egy barátság?

Elmúlhat egy barátság?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Adott egy tízen-x éves barátság ahol volt egy majdnem egy éves mosolyszünet egy elég komoly ügy miatt. A hibás fél végül belátta, hogy mit hibázott és bocsánatot kert a sértett féltől aki ezt el is fogadta. Na már most én vagyok a sértett fél, akkor és ott úgy ereztem, hogy megbocsajtottam, de kezdek rájönni, hogy valami olyan szakadt el bennem ami nem visszaépíthető, vagy már lehet, hogy nem is akarom visszaépíteni. Egy ideje azt veszem eszre, hogy teher ha ir, teher ha találkozni akar, teher ha az állandó bajait megosztja velem, minden teher számomra. Most jutottam el arra a pontra, hogy lehet “szakítani” kene, de ez elég furán hangzik egy barátságban. Érezhetően eltavolodtam tőle és abban reménykedtem, hogy leesik neki, viszont nemsokára lesz a szulinapja és már azon gobdolkodom, hogy tudom lemondani. Úgy érzem, hogy teljes az életem nélküle, es ezt leginkább azalatt az egy év alatt fedeztem fel amíg nem beszéltünk. Elmúlhat egy barátság? Aki volt már hasonló helyzetben hogyan kezelte? Hogyan kell ennek véget vetni, mert ez senkinek sem jó, életem egyetlen feszültséget ez a dolog adja. Köszönöm annak aki segít
2021. dec. 30. 10:25
 1/4 anonim ***** válasza:
52%
Elmúlhat, de mérlegeld, hogy nem fogod-e megbánni, mert ha lezárod, nincs már visszaút. Lehet jobban jársz, ha újra bízol benne, mert nehéz manapság új barátokat szerezni, úgyhogy érezd magad nagyon szerencsésnek, hogy neked van. Ha ezek után mégis úgy döntenél, hogy lezárod, állj elé SZEMÉLYESEN (így korrekt, nem a pötyörészés, telefon) és mondd a szemébe mindezt.
2021. dec. 30. 10:34
 2/4 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet visszacsinálni, viszont több hónapja érzem már ezt. Lemondom a találkozókat mert a hátam közepére nem kívánom, én egy alapvetően pozitív ember vagyok, viszont amikor találkozunk állandóan csak a problémáit hallgatom, rólam csak annyi szó esik, hogy minden ok. Lehúzza az energiam nem feltölti, semmilyen szinten nem élvezem már a társaságát. Lehet időt kene adnom magamnak mielőtt lehuzom a wc-n? Másrészről sajnálom mert van bemm együttérzés az emberek iránt viszont sajnalatbol nem lehet barátkozni
2021. dec. 30. 10:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Az a tapasztalatom, hogy felnőttek között ha egy barátságban súlyos sérelem történt, akkor meg lehet bocsátani, el lehet kezdeni újra a kapcsolatot, de ugyanolyan már soha nem lesz. Bármi miatt is történt az egyéves mosolyszünet, azt már nem lehet visszacsinálni. Egyszerűen elveszett a bizalom, és akkor sem jön vissza, ha mindketten szeretnétek.

Én nem vagyok híve a látványos szakításnak a barátságban, inkább hagyni kéne, hogy alakuljon magától. De teljesen érthető, ha neked teher már a társasága.

2021. dec. 30. 11:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen elmúlhat. Velem ugyanez van, amit leírtál. Neked kell meghúznod a saját határaidat. Ha úgy érzed valaki csak az energiáid szívja engedd el, az sem jó, hogy emiatt benned van feszültség mert érzed, hogy a másik már csak teher a számodra.

Viszont azt is érdemes átgondolnod, hogy korábban miért barátkoztál vele. Tényleg a barátod volt vagy csak valami közös hobbi/hely stb. kötött össze vele.

2021. dec. 30. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!