Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Gáz volt, hogy nem én fizettem...

Gáz volt, hogy nem én fizettem szerintetek?

Figyelt kérdés

Egy barátnőmnek ma van a szülinapja és már hetekkel ezelőtt megbeszéltük, hogy elmegyünk moziba. Mivel nem adtak olyan filmet, ami érdekelt volna minket kitalálta, hogy inkább együnk egy étteremben, ami egyébként elég puccos hely az én pénztárcámnak, de nyilván mivel szülinapja van nem akartam elvenni a kedvét. Mikor kérdezte a pincér, hogy számolhatja-e egybe a fogyasztás mondtam, hogy külön fizetünk és láttam, hogy ez meglepte a barátnőmet. Gondolom úgy volt vele, hogy mivel ő az ünnepelt illet volna nekem állni a számlát, de nekem ez nem volt egyértelmű. Természetesen ajándékot vettem neki, de az igazából fel sem merült bennem, hogy a kajálást is kellett volna állnom, de finoman éreztette, hogy nem számított a külön fizetésre.

Szerintetek ez így gáz volt a részemről?

2021. dec. 29. 21:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem se kellett volna fizetned így, hogy nem te hívtad az étterembe szülinapja alkalmából. Ajándékot is vittél, ennél többet nem várhat el. Max akkor ha ő korábban sokat költött már rád.

De egy normális barátságban ezt meg kellene tudni beszélni.

2021. dec. 29. 22:10
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lett volna gáz, ha te mondtad volna neki előzőleg, hogy szülinapja alkalmával meghívod egy étterembe. De mivel az ő ötlete volt, nem várhatja el, hogy te fizess, pláne ha még külön ajándékot is kapott tőled. Nyugi, inkább neki lehet égő, nem neked.
2021. dec. 29. 22:12
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Végülis nem te hívtad meg. Az ő ötlete volt. Miért kellett volna neked fizetni az egészet? Ha te hívtad volna meg a szülinapja alkalmából, ezt az élményt adtad volna ajándékba az más. Bármilyen programot kitalálhatott volna, akkor azt is neked kellett volna fizetni? Hülyeség. Úgy volt helyes, ahogy eljártál.
2021. dec. 29. 22:18
 14/18 anonim ***** válasza:
88%

szerintem barátnőknek alapból fele-fele vagy az fizet aki elhívja a másikat az adott helyre. de ilyenkor szerintem alap hogy az ember tisztázza hogy "meghí@ja" hgoy egyértelmű legyen

a szülinap kcisit bonyolító tényező. ha te hívtad volna el akkor szerintem alap hogy te fizetsz. így ha nem esbzéltétek meg előre akkor az is oké ha külön, az is ha te fizeted.

2021. dec. 29. 22:23
 15/18 A kérdező kommentje:
Moziba végülis az én ötletem volt, hogy menjünk és helyette találta ki az éttermet ő, szóval ha úgy nézzük oda én hívtam meg, még ha nem is szószerint. Viszont a mozi kettőnknek fele annyiba került volna, mint az étterem. Tudom, hogy ez most elég szarrágó hozzáállás, de nem állok túl jól anyagilag és ilyenkor sajnos pár ezer ft is sokat jelent.
2021. dec. 29. 22:25
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem te vagy gáz a sztoriban.
2021. dec. 29. 22:46
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Mint ahogy a mozizást is megbeszéltétek hetekkel előtte, azt hogy melyik étterembe menjetek is meg kellett volna beszélni akkor is ha ilyen spontán jött, szerintem.

Ő is gondolhatta volna hogy azért mert őneki anyagilag nem gond, attól neked lehet, de kicsit tényleg olyan mint ha direkt ment volna drága helyre hátha te fizetsz alapon :D bár nem ismerem őt így nem tudom mennyire igaz őrá. De ha kapott ajándékot akkor én nem idegeskednék emiatt.

2021. dec. 29. 22:48
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Tapintatlansag a masikkal meghivatni magunkat szuletesnapon is ( te hivod meg), ill. dragabb helyre meg ugy se oke barkivel menni, hogy mindenki maganak fizet.
2021. dec. 29. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!