Gáz volt, hogy nem én fizettem szerintetek?
Egy barátnőmnek ma van a szülinapja és már hetekkel ezelőtt megbeszéltük, hogy elmegyünk moziba. Mivel nem adtak olyan filmet, ami érdekelt volna minket kitalálta, hogy inkább együnk egy étteremben, ami egyébként elég puccos hely az én pénztárcámnak, de nyilván mivel szülinapja van nem akartam elvenni a kedvét. Mikor kérdezte a pincér, hogy számolhatja-e egybe a fogyasztás mondtam, hogy külön fizetünk és láttam, hogy ez meglepte a barátnőmet. Gondolom úgy volt vele, hogy mivel ő az ünnepelt illet volna nekem állni a számlát, de nekem ez nem volt egyértelmű. Természetesen ajándékot vettem neki, de az igazából fel sem merült bennem, hogy a kajálást is kellett volna állnom, de finoman éreztette, hogy nem számított a külön fizetésre.
Szerintetek ez így gáz volt a részemről?
Szerintem se kellett volna fizetned így, hogy nem te hívtad az étterembe szülinapja alkalmából. Ajándékot is vittél, ennél többet nem várhat el. Max akkor ha ő korábban sokat költött már rád.
De egy normális barátságban ezt meg kellene tudni beszélni.
szerintem barátnőknek alapból fele-fele vagy az fizet aki elhívja a másikat az adott helyre. de ilyenkor szerintem alap hogy az ember tisztázza hogy "meghí@ja" hgoy egyértelmű legyen
a szülinap kcisit bonyolító tényező. ha te hívtad volna el akkor szerintem alap hogy te fizetsz. így ha nem esbzéltétek meg előre akkor az is oké ha külön, az is ha te fizeted.
Mint ahogy a mozizást is megbeszéltétek hetekkel előtte, azt hogy melyik étterembe menjetek is meg kellett volna beszélni akkor is ha ilyen spontán jött, szerintem.
Ő is gondolhatta volna hogy azért mert őneki anyagilag nem gond, attól neked lehet, de kicsit tényleg olyan mint ha direkt ment volna drága helyre hátha te fizetsz alapon :D bár nem ismerem őt így nem tudom mennyire igaz őrá. De ha kapott ajándékot akkor én nem idegeskednék emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!