Ha fiúként lány baráttal megyek valami programra, akkor jogosan várja el, hogy én fizessek?
Egyszerűen beszéld meg vele.
Azt mondod, hogy ez nem egy párkapcsolat, hanem barátság, más barátomnak se fizetem a költségeit, mindenki ki-ki alapon állja a sajátját, vagy egyenlően dobjuk össze a költséget.
Be lehet dobni az addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér közmondást, és ha normális barátod, akkor te is alkalmazkodj abban hozzá, hogy olyan programokra mész vele, amit ő is tud fizetni. Ha szegény, akkor nem viszed drága helyre, ha étterembe mentek, nem rendelsz sokkal többet, drágábbat mint ő.
De beszéljétek ezt meg, mert ha ez egy értékes bartáság, akkor megmérgezheti egy ki nem beszélt butaság, és kár lenne érte.
Ha meg tényleg csak a pénzről szól, akkor lekopna.
Mondd el a te részedet is, a te érzésedet is a témával kapcsolatosan.
Viszont ha a te kezdeményezésed az, hogy drága buliba hívod, miközben tudod, hogy szegény, akkor szerintem azért te is egy kicsit a zsebedbe nyúlhatsz (mert az a te döntésed, hogy ilyen helyre hívod, miközben tudod, hogy nem engedheti meg magának - vagy megbeszélitek előre, hogy mennyivel segíted ki).
Más eset: ha a lány téged valami más módon folyton kisegít (nem szex, hanem egyéb szívesség), akkor ezt lehet kölcsönösségnek tekinteni. Szóval ez megér egy jó beszélgetést.
Egy szegény barátot viszont tényleg nem illik olyan helyzetbe hozni, hogy túlköltekezzen. Alkalmazkodj! Legyen a program séta, kirándulás, ingyenes programok, stb., de ha ő mondja, hogy menjetek étterembe, akkor előre tisztázd, hogy oké, de akkor hozzon pénzt, mert külön számlát fogtok kérni, ne a pincér előtt alázd meg.
Attól függ, ha ez valami drága program és te könyörögtél , hogy elmenjen veled , akkor fizess te. De az ott fogyasztott/ vett dolgokért fizessen ő.
Egyébként pedig alap dolog, hogy mindenki fizeti a magáét. Nem is feltételezném, hogy csak mert fiú ő fizet, csak akkor gondolom másképp ha az illető azt mondja, hogy meghív, akkor köszönettel elfogadom. És legközelebb én is megpróbálom meghívni.
Egy kivétel van, amikor elvárható, ha az egy szívesség. Nekem pl. egy lány barátom fizette a külföldi utam és koncertjegyem, mert nagyon el akart menni egy koncertre, de egyedül nem ment volna, mást meg nem tudott rávenni. Engem nagyon nem érdekelt maga a koncert, de szívességből elmentem vele, és megtettem mindent, hogy jól érezze magát. Nem azért, mert fizetett, hanem azért, mert tudtam, hogy ez neki mennyire fontos, és barátként azt kívántam neki, hogy ez összejöjjön.
Vannak tehát ilyen kivételek. De azért általános elvárást ebből csinálni nem szabad.
Egyáltalán nem, barátok vagytok, nem randira hívod
Egyszer sajnos én is eljátszottam ilyet (lány oldalról), de figyelmetlenségből, úgyhogy legközelebb én fizettem a srácnak
Ha rossz anyagi helyzetben van, keressetek inkább pénzfüggetlen programot, egyébként meg mellékesen fel lehet tenni a kérdést, hogy "Meghívsz most te?", utalva arra, hogy eddig ez fordítva történt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!