Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha fiúként lány baráttal...

Ha fiúként lány baráttal megyek valami programra, akkor jogosan várja el, hogy én fizessek?

Figyelt kérdés
Azt akarja h meghívjam, mert jobban keresek mint ő. Én mondanám neki, hogy felezzük a program árát.
2021. dec. 27. 23:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Már miért lenne jogos? Inkább élősködésnek tűnik.
2021. dec. 27. 23:39
 2/21 anonim ***** válasza:
87%
Azt fogja mondani szerintem, hogy oké, ha megemlíted az ötleted. Egy csónakban eveztek mindig, barátok vagytok, mindenkit egyforma jogok illetnek meg. ;)
2021. dec. 27. 23:39
 3/21 anonim ***** válasza:
9%
Hát ha nagyon drága program akkor én is beleadatnék fiukent. De ha mondjuk egy pizza vagy valami 2-3 ezer forintos tétel, akkor én kifizetném a helyedben.
2021. dec. 27. 23:40
 4/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ha másik lány ismerőssel ülök be kávézni, azt is én fizetem. Vagy mondanám h figyi, adj egy ezrest, az kb a fele... maguktól sose ajánlják fel, csak mondják h köszi a kávét, sütit...
2021. dec. 27. 23:41
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan mondd meg neki, hogy felezzetek. Ettől nem leszel rosszabb barát, nehogy már elvárás legyen.
2021. dec. 27. 23:45
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

ne legyél madár :D

fizesse a franc, lopod te a pénzt vagy mi?

2021. dec. 27. 23:56
 7/21 A kérdező kommentje:
Ok, egy drága programot van pofám, de egy ötszázast hogy kérsz el a kávéra? Szivem szerint azt is feleztetném.
2021. dec. 27. 23:58
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Ööö... Lányként eszembe nem jutna ilyen. Ha fizetésre kerül a sor, akkor mondjuk mindig (ezt te is megteheted), hogy külön fizetünk. Ennyi.

Miért kellene a fiúnak ezt a lány számára alanyi jogon megtenni?

2021. dec. 28. 00:02
 9/21 A kérdező kommentje:
#8, Nem tudom elképzelni a szituációt. Megkérdezem, hogy 'Bocs, fizetünk külön?' vagy mi :D ha csak felállok és fizetem a részem szó nélkül, akkor azt hiszi hogy az övé is rendezve van. Megkérdezni meg kellemetlen.
2021. dec. 28. 00:05
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ahogy haverokkal tennéd. Kávéztok, kajáltok, akármi, kéritek a számlát. Ekkor mondod a pincérnek, hogy "külön fizetünk".

Vagy ha előre fizetős helyen esztek/isztok, akkor ugyanígy. Rendel a lány, megvárod, amíg kifizeti, ha nagyon rád vár és néz h akkor te is mondd h mit kérsz és fizess a végén, akkor mondod az eladónak ugyanígy, h "külön fizetünk, én még választok".

Ennyi:D mondjuk ha a lány szerint alap, h te fizetsz mert ő a lány, te pedig a fiú, akkor lehet egy ilyenen majd besértődik, de őszintén, mire gondol úgy mégis? Ha meg normális, akkor veszi a lapot és észbe kap.

8-as voltam

2021. dec. 28. 00:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!