Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tudok tenni ilyenkor?

Mit tudok tenni ilyenkor?

Figyelt kérdés

Szeptember környékén egyik közeli barátomnak köszönhetően bekerültem egy csoport beszélgetésbe amiben az ő másik baráti társasága volt. Az elején egész jól el beszélgettem velük, majd egy hétvégén találkoztunk is. Nagyon élveztem, igazán kedves emberek, jó volt velük lenni.

Ezután viszont a szorongásom elkezdett közbe lépni, nem nagyon mertem írni a beszélgetésbe és azóta nem is találkoztam velük. Nagyon sajnálom, mert tényleg egy jó közösségről van szó. Kb 2 hónap után a barátom aki eredetileg összeismertetett velük, mondta hogy nem vagyok elég aktív és hogy már hetek óta nem írtam semmit. Megmondta (teljesen jogosan) hogy döntsem el hogy akkor most mit akarok, kilépek-e, vagy újra aktívabb leszek. Ekkor nagyon rosszul éreztem magam, mert benne akartam volna lenni a társaságban, de a szociális szorongásom miatt féltem részt venni a beszélgetésekben/programokon. Ezért azt mondtam hogy kilépek, ő meg majd kimagyarázza valahogy, hogy ne sértődjenek meg.

Ez már volt egy jó pár hete. Most eszembe jutott, és nagyon szomorú vagyok hogy így döntöttem. Újra próbálnám az egészet, de félek hogy most se sikerülne eléggé részt vennem/ kihátrálnék a programokból, meg hogy hülyén néznének rám ezután. Ti mit tennétek? Nem akarom ennyiben hagyni ezt az egészet, de félek hogy rosszul jönnének ki a dolgok...

2021. dec. 16. 02:17
 1/5 anonim ***** válasza:
77%

Elmondanám, hogy ilyen problémákkal küzdök, és hogy de, szeretnék visszakerülni a társaságba is mert nagyon szimpatikusnak találtam.

29/F

2021. dec. 16. 03:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Milyen társaság az, ahol par hetig nem ersz ra/nincs kedved talalkozni es irni, ezert kirugnak a csoportbol? Szerintem mar ezert lett szorongasod, mert tudtad hogy ez jon, ee benned volt hogy na akkor kene talalkozni nehogy megharagudjanak. Ez nem igy mukodik..
2021. dec. 16. 04:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Komoly barát lehet az, aki ennyire nem megértő a szorongasoddal kapcsolatban. Csak ráerősít a dologra.

Mondd el neki ezt, amit érzel és hogy legyen hozzád türelmesebb.

Ha nem érti meg, akkor inkább ne keresd a társaságát.

2021. dec. 16. 07:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Ennek a társaságnak a tagjai nem a barátaid, mert csak erősítik az egyébként is súlyos szociális szorongásodat. A pszichés egészséged miatt meg kell szabadulnod tőlük. Szakíts meg velük minden kapcsolatot.
2021. dec. 16. 11:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Segíthet a kapcsolat megszakítása, mert ezzel elkerülsz egy szorongás forrást. Viszont egyáltalán nem biztos, hogy ez segít feldolgoznod a szorongást és megküzdeni a problémával. Főleg mivel amiatt is szorongsz (legfeljebb máshogyan), hogy nincs társaságod.

Lehet, hogy jobban jársz, ha megpróbálsz aktívabb lenni a társaságban. Igen, szorongással fog járni, amit kezelned kell majd. Viszont lesznek belőle pozitív élményeid is, amik miatt érdemes csinálnod és igazolni fogják, hogy megéri küzdened vele. Ha sikerül ügyesen kezelned a szorongást, akkor pedig egy idő után el fog múlni, vagy legalább tompulni fog.

Nem biztos, hogy érdemes az egész társaságot beavatnod a szorongásos problémádba, de lehet, hogy a barátodat, aki bevitt és közelebbi kapcsolatban vagytok, érdemes lehet - feltéve persze, hogy megbízol benne eléggé. Talán ő is tud benne segíteni, hogy könnyebben tudd venni az akadályokat, ha tudja, hogy milyen jellegű a problémád. Persze nem árt, ha kellő empátiával és szociális érzékkel bír.

Lehet, hogy érdemes lenne keresned egy pszichológust, aki tud benne segíteni, hogyan kezelve tudod leginkább feldolgozni.

2021. dec. 18. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!