Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Van itt rajtam kívül, aki...

Van itt rajtam kívül, aki tényleg totálisan introvertált?

Figyelt kérdés
Csatlakoztam a Facebookon egy introvertált csoportba, azt reméltem találok hozzám hasonlókat. De más emberek vannak a csoportba, mint vártam. Csalódott voltam. Úgy értem járnak társaságba, kávézókba, programokra, szórakozóhelyekre csak csendesebbekre, vagy szeretnek várost nézni és egyebek. Ez mind nagyon sok nekem és nálam kizárt, így nem tudok hozzájuk kapcsolódni. Gondolom ritka eset vagyok :(

2021. dec. 15. 21:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
80%
És mi a célod a hozzád hasonlóakkal? Találni akarsz olyan embereket, akik soha nem mozdulnának ki, hogy együtt soha ne mozduljatok ki?
2021. dec. 15. 21:25
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy baratom sincs, nem ismerek senkit
2021. dec. 15. 21:47
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Te ilyen szociálisan szorongó vagy, nem introvertált. Egyébként milyen emberekkel szeretnél ismerkedni? Akik ugyanúgy nem nyitnak mások felé, mint te?
2021. dec. 15. 22:01
 4/18 A kérdező kommentje:

1: Barátkozni, ezért írtam ebbe a kategóriába. Beszélgetni az élet dolgairól, a gondolatainkról, egymásról, az életünkről úgy, hogy igazán megértjük egymást. Ritkán embermentes, elhagyatott helyekre sétálni.

Nyaralni menni olyannal, aki elhagyatott toltál csendes helyen nyaralna, akivel nem kell programokra menni, csak az üres nyaralóházban ülni, vagy sétálni olyan helyeken, ahol nincsenek emberek.

Vagy összeköltözni, akár csak barátként hasonló személlyel, aki szintén szereti a csendet, szintén nem jár társaságba, programokra, olyan, mint én.

2021. dec. 15. 22:04
 5/18 A kérdező kommentje:

2: Ha lennének mivel töltenéd szívesen velük az időd?

3: Mire alapozod? Érdekel. Nekem a csend és magány, a befelé fordulás ad örömöt, harmóniát, ez tölt fel erővel, hogy élni tudjak. De nem szeretek mindig teljesen egyedül lenni. Értelemszerűen hozzám erősen hasonló életmódú emberekkel barátkoznék, akikkel egyaránt eltudnánk merülni a barátságunkba és saját introvertáltságunkba.

2021. dec. 15. 22:26
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Hat en biztos nem koltoznek ossze senkivel, szeretek egyedul elni

Kirandulni se mennék mert minek?!

Embermentes helyeken akarsz setalni egy emberrel ez azert eleg fura sot inkabb mar ijeszto

2021. dec. 15. 22:27
 7/18 anonim ***** válasza:
62%

Ez az egész mbti dolog anakronizmus, és egy csomó olyan dologra rányom egy átfogó, viselkedésre alapuló kategóriát, anélkül, hogy a miértekbe belemenne.

Az embereket nem lehet extrovertált ésintrovertált csoportokra bontani, mindenki a kettő keveréke, aki nagyon kileng az egyik irányba, ott általában valami sensory probléma van.

Azoknál, akik full extrovertáltnak tűnnek, általában diagnosztizálatlan ahdh van a háttérben, vagy valamilyen okból alulstimuláltak.

Akik meg introvertáltak, azok általában autisztikus és/vagy trauma tünetekkel vannak megáldva.

Ezeknek is nézz utána, mert könnyen lehet, hogy gyerekkorban nem diagnosztizáltak ilyesmivel.

Én pl szimultán hozom mind a két végletet, mert ilyen is van.

Kifejezetten nehezemre esik pl a szemkontaktus, társoságában baromira esetlen és visszahúzódó vagyok, kb 2-3 ember áll hozzám közel, a többiek előtt viszont igyekszem magam moderálni és "normálisnak tűnni", szóval le tud fárasztani a szociális interakció.

Ez nálam egyértelműen neurodivergencia és nem hozott trauma vagy agórafóbia, amiből gyógyulni lehet.

Ugyanakkor az esetek nagy részében kifejezetten inger hiányom van, egyszerre nézek a telefonon valamit, játszom a számítógépen, és néha még a zene is szól, mert különben nem tudok figyelni.

Élvezem pl az olyan szituációkat, munkákat ahol állandó zsezsgés van, négy fele kell figyelni, ha nem kell senkivel túl sokáig interaktálni.

Szóval az ilyesmi nem patoglógiás, nem jelent totális fogyatékot, csak az agy máshogy van bekötve.

Nem biztos, hogy veled is ez van, de ezektől a csoportoktól is elleshetsz egy csomó praktikus dolgot, amitől egyszerűbb az élet.

Pl mióta fülessel járok bevásárolni, nincs ordíthatnékom 15 perc után.

Vagy mióta rájöttem, hogy bizonyos anyagoktól herótom van, már nem veszem meg a pulóvert abból az anyagból, aminek a tapintásától elkezd irritálni a puszta levegő is.

2021. dec. 15. 22:28
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok, Hat ez az hogy semmivel mivel hogy tobb eve egyedul vagyok megszoktam az egyedul létet
2021. dec. 15. 22:29
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok.

A kérdésedből annyi derült ki, hogy teljesen izoláltan élő embereket akartál keresni, de nem ilyeneket találtál. Válaszokból lejön, hogy mégsem ezt a típust keresed. Azt nem értem, hogyha te is szeretnél elmenni helyekre, meg kirándulni, akkor miért nem feleltek meg a csoportban lévő emberek? Hát ők is ezt akarják,ugyanúgy nem zsúfoltan. Szerintem túl hamar feladtad a dolgot, mert valószínűleg tudom melyik csoportról beszélsz és ott vannak olyanok, mint akiket szeretnél.

2021. dec. 15. 23:39
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen, én is ilyen vagyok, csak elképzelni is nehezen tudom, hogy bárki vevő lenne a társaságomra, így már a próbálkozást is feladtam.

Ha van is olyan, aki hozzám hasonló lenne, ő meg valószínűleg szintén beletörődött, így sosem fogunk találkozni. Micsoda paradoxon ¯\_(ツ)_/¯

2021. dec. 15. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!