Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Aspergeresként nektek is...

Aspergeresként nektek is nagyon kimerítő a neurotipikusokat imitálni?

Figyelt kérdés

Annyira elfáradok nap végére.

Nagyon fontos elem a neurotipikusoknál a magabiztosság, nélküle szinte semmit nem tudsz elintézni. Mint az társas élet kvintesszenciája. Ha nem viselkedsz magabiztosan, mindenfélét feltételeznek rólad. Balek, szerencsétlen, sumákol valamiben, hazudik, titkol valamit, rosszban sántikál stb. Annyira fárasztó számomra ezek a rituálék. Ennél kevésbe csapatmunkát pedig nem tudok választani.

De nem akarok folyton ilyen fáradt lenni.

2021. nov. 18. 10:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az hát. Főleg elviselni őket
2021. nov. 18. 10:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de inkább az a nehéz, hogy visszafogjam magam. Hogy ne beszéljek sokat dolgokról, amikben nagyon benne vagyok, ne legyek túl halk vagy túl hangos, ne mutassam, ha valami nagyon irritál vagy szorongat, de mások szemében egy apró, lényegtelen dolog... A poénokkal nagyon óvatos vagyok, mert félek, hogy bántva leszek érte, mert másnak az nem poén...

Az önbizalmammal semmi baj, pontosabban az, hogy hangozhatok beképzeltnek és fárasztónak, mert néha nem érzem, ha hencegek vagy ha lenéző vagyok azzal, amit mondok, mert számomra logikus valami vagy ha nem tudom, mikor kell csöndben maradni.

2021. nov. 18. 10:32
 3/6 Artemovszk ***** válasza:
100%

Szerintem minden dolognak több oldala van:

1: kicsit bele menni az NT-k játékába, de nem mindig. ÉS a képmutatásokban is a saját véleményünk, érdekeink képviselni.

2: fejleszteni az idegrendszert. Pl. neurofeedback, CES, vagy olyan anyagok, amiket az agy használ. Hogy megedződjön.

2021. nov. 19. 19:44
 4/6 A kérdező kommentje:

3

Szerintem ha nem mész bele rosszabbul jársz. Elkönyvelnek ennek-annak és annak megfelelően fognak kezelni. Az ő világszemléletükben nincs olyan, hogy nem játszunk. Annak bünti lesz a vége! Nem tudják elképzelni, hogy az általuk felállított normák és szabályrendszeren túl is van élet.

2021. nov. 19. 20:54
 5/6 Artemovszk ***** válasza:
100%

4

Érdekes kérdés. MErt munkahely függő is. Engem 1 év után kitúrtak a munkából. Aztán éjszakás targoncás lettem. Itt mindneki félküllős :-D Szóval nem foglalkoznak velem :-D

De irodában lehet a legrosszabb. Ha csak nem informatika, vagy hasonló. Ahol nem kell közvetlenül érintkezni.

Egy biztos: fontos a jó munkahely. De nem lehet mindnig toppon lenni. És ha megszokták a képmutatást de néha elfáradsz akkor rosszabb mintha kicsit furának tartanának.

2021. nov. 20. 04:18
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyon kimerítő. Ha rendszeresen rá vagyok kényszerítve, hogy heti 40 órában emberek között legyek (egyetem, munka miatt) attól mindig kikészülök és depressziós leszek. A mostani munkámmal egyedül tudok maradni heti több napot, így sokkal jobban funkcionálok.
2022. jan. 15. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!