Van itt olyan, aki egyetemen talált igazi barátokat?
Nekem van jó tapasztalatom egyetemről.
Igaz ott sem egyszerű. Viszont tudok adni par praktikus tanácsot, vagy megfigyelést.
Az első pár félévben felszínes barátságok köttettnek. Ez azt jelenti hogy a legtöbből nem lesz komoly barátság még az is megeshet hogy pár emberrel összevesztek valami egészen apró dolgon.
Egyesekkel spontán leszel jóban, ilyenkor jól müködik a kémia, másokkal csak jóban leszel.
Úgy a 4-ik félévre derül ki hogy kikkel leszel jóban és kikkel nem tartod majd a kapcsolatot.
Ugye nem lehet 50 barátod de még 10 is sok és ilyenkor kezdesz el a fontosabbakkal több időt tölteni.
Ez szuper de ne feledd hogy ez így még nem elég.
Ha akkor nem kezded meg alapozni hogy a sulis barátaid sulin kívüli barátok is legyenek akkor a diplomaosztó után elveszítheted őket. Mert nem lesz már közös téma.
Szóval közös hobbi, szórakozás meg lelkizős dolgokat kezdjetek el csinálni.
És végül a kategóriákba osztás
Lesz sok haver. Akikkel csak felszinesen beszélgetsz. Ismeritek egymást de semmi extra
Utána vannak az egyszerű barátok. Velük jól el tudsz beszélgetni és lógtatok együtt sulin kívül de nem az igazi.
Aztán jönnek a jóbarátok. Nem részletezném.
És végül a legjobb barát pozíció. Ami annyira speciális hogy 1-2 embert illetheti meg a tisztelet max
Most vagyok első éves az egyetemen, igaz 22 évesen.
Ahogy fentebb is írták, itt is megy a klikkesedés, kibeszélés és társai.
2 hónap alatt nem sikerült egy szorosabb kapcsolatot sem kialakítanom.
Bár én kicsit antiszoc is vagyok, nem szeretem a társaságot sem, illetve jobban elvagyok magam…DE, én megpróbáltam.
Volt egy lány, akivel év elején nagyon jóban lettem, aztán együtt jártunk órára, óra után ide-oda.. aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy akkor talált csak meg, amikor éppen nem volt más társasága.. na mondom köszönöm szépen, de én az ilyen érdek emberekből nem kérek..😅
Szóval én inkább vagyok egyedül, mintsem ilyen emberekkel.
Na nem teljesen egyedül, mert pár csoporttársammal jól elvagyunk együtt, de nincs olyan ember, aki közelebb állna hozzám, és megbízhatnék benne, vagy valami.
Egyébként nálunk nem barátságosak az emberek, kialakultak a klikkek, akik gólyatáborban egymásra találtak, aztán kb ennyi, nem nagyon ismerkednek.
Én is nagyobb reményekkel vágtam bele az egyetembe, de eddig, másodéves fejjel szólva, nekem sem igazán volt még szerencsém igazbarátok terén. Kevesen vagyunk a szakon, másokkal sem igazán vannak összevont órák, és úgy nehezebb barátkozni, ha a csapat fele ismerte egymást, vagy épp komplett baráti társasággal került be. Próbálok nyitottabb lenni és barátságosabb (zárkózottabb introvertált vagyok), de eddig pár felületesebb barátság alakult csak ki sajnos..
Sokan boldogok a meglévő barátságokkal, így nem is szeretnének újakat, vagy épp abszolút nem szeretnének (különböző okok miatt) barátkozni. Így azért nehezebb ismerkedni, de még így sem szeretném feladni. Egyrészről örülök annak, hogy órák közt/előtt mindig van kivel/kikkel beszélgetni és jól érzem magam a társaságukban, de azért mégis csak az lenne az igazi, ha olyan barátság is létrejönne, ami a suli falain kívül is megállná a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!