Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Toxikus ismerőssel megszakítan...

Toxikus ismerőssel megszakítani a kapcsolatot összeveszés nélkül?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm a toxicitás több jegyét kezdte el erősen mutatni. Régóta baráti kapcsolatban vagyunk de szerintem valami nem oké, és számomra nagyon nyomasztóvá vált a társasága. Mindig is volt valami ami nem stimmelt teljesen, hullámzó is volt a kapcsolatunk néha (őmiatta), de most már túllépett egy határt, ami nekem már tényleg nyomasztó. Nem kifejezetten engem támad, nyíltan biztos nem, szerintem nem akar megbántani, nem az a baj.

Nem szeretném megbántani, sokszor számíthattunk egymásra a múltban, sajnálom is, hogy ilyen, meg ennyire valahogy szélsőséges lett már az állapota. Inkább azt szeretném ha ő számára lennék unalmas vagy nemkívánatos személy, és elfelejtene.

Van esetleg bevált tipp? Ha azt mondanám neki hogy hagyjon békén, ne keressük egymást, nagyon megbántódna, és azt biztos nem szeretném.

2021. szept. 28. 13:48
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Engem nem érdekel hogy ez igaz barátság kategóriaba esik-e. Pont ettől az állandó ítélkezéstől menekülök. Nekem a saját erkölcsi értékrendem azt diktálja, hogy őt lehetőleg kíméljem, mert látom hogy mentálisan, lelkileg gyenge. Nem lehetek vele kíméletlen. Ugyanakkor ezt a terhet nem szeretném a továbbiakban cipelni, amit az ő viselkedése, személyisége jelent, mert engem nyomaszt, leszív.
2021. szept. 28. 16:58
 12/14 A kérdező kommentje:
1es 2es 4es válaszolónak köszönöm. Még olyasmire gondoltam, hogy mivel nagyon szigorúak nála a szabályok, mondok/teszek pár olyat amin megbotránkozik, lehet hogy akkor nemkívánatos személy leszek, és önkent tesz le rólam. Nem tudom, ezzel van-e valakinek tapasztalata.
2021. szept. 28. 17:06
 13/14 anonim ***** válasza:
69%

Annyira utálom ezt a "ha igaz barát lenne" szöveget. Igen, ha igaz barát lenne, meg kéne neki mondani, de az ember életében nagyon kevés igaz barát van. Vannak jó ismerősök és haverok, akiknek megvan a maguk szerepe az életben, jó kapcsolatok ezek is, de jönnek-mennek, és nem kell beléjük a kelleténél több energiát fektetni.

Igen, ilyen szitukban kiderül, ki az igaz barát, de nem kell rosszul érezned magad attól, hogy ti egymásnak nem vagytok azok. Nem kell, hogy mindenki az "igaz barátod" legyen pusztán attól, hogy valamikor jól érezted magad a társaságában.

2-es voltam.

2021. szept. 28. 17:27
 14/14 anonim ***** válasza:
23%
Ha igaz barátod, megbeszéled vele és elviszed pszichológushoz. Esetleg a szüleivel beszélsz róla
2021. okt. 24. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!