Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szégyellnétek olyan emberrel...

Szégyellnétek olyan emberrel utcára menni aki nem jól öltözik?

Figyelt kérdés

Havernál annyira nem is (bár még sose volt olyan haverom aki igénytelen lett volna ilyen téren), de mondjuk barátnő/családtagnál egyértelműen cikinek érzem, ha a másik igénytelenül, vagy furán van felöltözve. Egyik közeli családtagom is sokszor régi és elnyűtt ruhákban jár amik már ki vannak fakulva és hiába szeretem elég kellemetlen mikor vele vagyok, főleg ha ismerősök is megláthatnak. Akkor volt olyan lány akivel randizgattam, hogy képes volt több éves ruhákat felvenni és egyáltalán nem divatos volt inkább amolyan ágról szakadt és volt 1-2 fura ruhája is amit én tuti nem vennék fel. Félre értés ne essék, ha valaki nem a legújabb divatot követi azzal nincs semmi baj amíg igényes, nem szakadt és tiszta ruhákban van.

Szerintetek is jogosan szégyellem magam ilyen emberek mellett? Kicsit bűntudatom van egyébként, mert alapvetően kedvelem őket és fel kéne tudnom vállalni a velük való "kapcsolatot". De hát őszintén szólva nem akarom, hogy megszóljanak, hogy ilyen emberekkel mutatkozok. Ez van.

2021. szept. 28. 10:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
98%

“képes volt több éves ruhákat felvenni és egyáltalán nem divatos volt”

“és volt 1-2 fura ruhája is amit én tuti nem vennék fel” (ki nem szrja le mellesleg? Ki a franc kérdezett téged?)

“Félre értés ne essék, ha valaki nem a legújabb divatot követi azzal nincs semmi baj”

Aha, legalább magadnak ne mondj már ellent pár mondaton belül. Az égvilágon egy szóval sem írtad se a csajról, se a családtagról, hogy koszos vagy szakadt ruhákban járna, csak azt, hogy NEKED nem tetszik, meg SZERINTED fura meg igénytelen meg jájj, még fakult is (de a lányról ilyet se írtál). Te, te, te. Vegyél már magadból vissza. Ja és ne hazudtold meg magadat a saját kommenteden belül.

2021. szept. 28. 11:35
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Mire gondolsz pontosan?

Egy képet nyugodtan be linkelhetnél.

2021. szept. 28. 11:36
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

>De hát őszintén szólva nem akarom, hogy megszóljanak, hogy ilyen emberekkel mutatkozok.

Volt már olyan, hogy megszóltak ilyen miatt?

Valahogy nehezen tudom elképzelni ezt a helyzetet.

Amúgy meg ez számomra elég sekélyes hozzáállás.

2021. szept. 28. 11:41
 14/20 anonim ***** válasza:
24%

Nekem is volt olyan ismerősöm, aki bármit felvett bármivel és esztétikusnak ritkán volt nevezhető a végeredmény.

Neki a viselkedése is kis híján vállalhatatlan volt.

Ő teljesen gátlástalan volt, én viszont fontosnak tartom, hogy eltűnhessek, beleolvadhasak a környezetbe, vagy ha észrevesz valaki, akkor ne gondolja rólam, hogy igénytelen, ízléstelen, komolytalan személy vagyok, mert hát valóban nem vagyok az.

Egy ilyen kaotikus ember jelenléte magunkra vonja a figyelmet, megbotránkoztat másokat, esetleg nevetség tárgyává válok miatta is, szóval fontos, hogy akivel vagyok, bármilyen körülmények között vállalható legyen.

2021. szept. 28. 11:54
 15/20 anonim ***** válasza:
87%
2 véglet van aki mellett kellemetlenül szoktam magam érezni. 1,aki szakadt,koszos,büdős ruhákba járkál vagy szinte mindíg ugyan abban a szettben mutatkozik mindenhol.. 2,aki túl van öltözve, mindehova úgy öltözik fel mintha esküvőre vagy tárgyalásra menne, kicsit érdekesen mutat egy olyan helyen ahol mindenki teljesen hetköznapi öltözetbe van.. bár a 2.véglettel még mindíg szívesebben megyek bárhova mint az 1.vel
2021. szept. 28. 11:55
 16/20 anonim ***** válasza:
96%

"...képes volt több éves ruhákat felvenni és egyáltalán nem divatos volt inkább amolyan ágról szakadt és volt 1-2 fura ruhája is amit én tuti nem vennék fel. Félre értés ne essék, ha valaki nem a legújabb divatot követi azzal nincs semmi baj amíg igényes, nem szakadt és tiszta ruhákban van."

Először az a probléma, hogy nem divatosak a ruhái, aztán a következő mondatodban ez már oké, csak ne szakadt, koszos ruhákban járjon (de nem is abban volt). Leírsz valamit, aztán a következő mondatodban ellent is mondasz magadnak. Akkor mi is a valós problémád?

Több éves ruhákat én is felveszek, ha nem kifakultak/szakadtak és nem nagyon divatjamúltak, de ha nem felelnek meg a legújabb trendnek, az egyáltalán nem érdekel. Ha valaki emiatt szégyell velem az utcára menni, annyi bajom legyen, nem hat meg. Eleve felszínes magatartásra utal csak a külsőségekre adni, vagy csak annak alapján ítélni meg valakit, amikor vannak ezerszer fontosabb dolgok is, pl. hogy az illető milyen ember. Ha valakivel jóban vagyok, akkor pont nem érdekel, hogy milyen ízlése van öltözködés terén, senkinek sem árt azzal, ha nem a legújabb divatot követi, hanem ne adj' isten fel mert venni egy tavalyelőtt vásárolt pólót.

2021. szept. 28. 11:59
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy Levi's inget felvehettél a 60's években és felvehetsz majd 2240-ben is. Soha nem lesz divatjamúlt, mert a divat nem tud mit kezdeni az ilyen örök darabokkal 😏
2021. szept. 28. 12:06
 18/20 anonim ***** válasza:
87%
Nem, én kifejezetten szeretem a szakadt és koszos megjelenést, ha valamim elszakad vagy elesek és koszos leszek egyáltalán nem tud érdekelni, sokkal jobban kötődök utána az adott ruhához. :D
2021. szept. 28. 12:17
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, nekem van egy ismerősöm, aki legalább 6-8 éves elnyűtt ruhákba jár, mert masra költi a pénzt, de amúgy tiszta, értelmes művészember. Kit érdekel, ha ápolt, művelt?
2021. szept. 28. 12:32
 20/20 Metionin ***** válasza:
100%
Nekem tökmindegy amíg tiszta az illető.
2021. szept. 28. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!