Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Anglia mennyire lett rosszabb...

Anglia mennyire lett rosszabb hely a Brexit óta a külföldiek számára?

Figyelt kérdés

Mint ott élők, gyakrabban tapasztaltok ellenségességet mióta kiléptek az Unióból? Az idegenellenességüket jobban kimutatják?

Mintha több mérges tekintettel találkoznék az utcán ebben az évben. Egyébként fehér vagyok teljesen csak nem angolszász vonásokkal hanem inkább magyaros arccal. Ennyire kinézik újfent a külföldieket maguknak?

2021. aug. 13. 08:45
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Itt élek és az értelmes, dolgozó külföldiek felé sose tapasztaltam ellenszenvet.
2021. aug. 13. 09:00
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

Néhány családtagom, rokonom, ismerősöm, ex osztálytársam él kint, zömében szellemi munkát vegeznek, van aki mekis, jól érzik magukat nem panaszkodtak.

Nem lehet, hogy csak kisebbségi erzesed van?

Én német nyelvterületen érzek és a kikoltozesem első 2-3 hónapjában én is úgy éreztem, hogy goromban néznek rám, közben csak féltem, hogy kikozositenek és sosem fogadnak el.

2021. aug. 13. 09:04
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
Érzek=élek (bocsi :D)
2021. aug. 13. 09:05
 4/9 anonim válasza:
100%
nem tapasztaltam hogy ellensegesebbek lennenek. azt viszont igen, hogy munkaero hiany van. most szinte barhova felveszik az embert es a fizetesek kusznak felfele.
2021. aug. 13. 09:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak az üresedő polcokat tapasztaltam pár hete de ennyi. Persze áru az lenne csak kamionsofőrök nincsenek mert a sok kelet-európai sofőr inkább hazament.
2021. aug. 13. 09:21
 6/9 anonim ***** válasza:
40%
Én igenis tapasztaltam ellensegesseget. Nem bírják, ha egy külföldinek akcentusa van, pedig micsoda agysebészet,hogy van nekik. Nagyon jól beszélek angolul és szellemi munkát végzek.
2021. aug. 13. 09:36
 7/9 A kérdező kommentje:

6

Igen. Osztom a véleményed. Magasabb körökben burkoltabban teszik ezt, nem annyira egyértelmű. Az angol híres arról, hogy úgy küld el az anyádba, hogy nem is veszed észre.

Alacsonyabb rétegekben viszont elég bunkók tudnak lenni és egyértelműbb az intolerancia. Mármint eddig is így volt hisz nem keveredtek sosem külföldiekkel, pláne nem kelet-európaiakkal, most viszont talán ez a távolságtartás kicsit mintha átcsapott volna nyíltabb ellenségességbe. Ne feledjük, néhány évtizede még nagyon durva szinten volt a rasszizmus Angliában, gyakoriak voltak a fizikai bántalmazások. A Brexit óta pedig a visszatartott harag mintha elszabadult volna egy kicsit mert az idegenellenes része a társadalomnak (többség, lásd Brexit népszavazás eredménye) már nem érzi azt, hogy takargatnia kell álláspontját.

2021. aug. 13. 11:42
 8/9 A kérdező kommentje:

2

Kisebbségi érzésem nem lehet, hiszen otthon mindig jól ismerkedtem, hamar megkedveltek.

Angliában viszont 8 év alatt nem szereztem egyetlen barátot sem. Tehát tudom nem velem van a baj emberileg, hisz otthon nem volt gondom az ismerkedéssel. Csak itt olyan dolgokra fektetnek nagy hangsúlyt az emberek mint akcentus, társadalmi osztály, mely egyetemre jártál stb. Nagyon konzervatív társadalom és sok az előítélet. Kelet-európában talán megszoktuk a kommunizmus ideje alatt, hogy mind egyenlőek vagyunk és nincs ez a hierarchikus gondolkodásunk és egy embert inkább a tettei alapján ítélünk meg. Többnyire.

2021. aug. 13. 11:51
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Az a vicc, hogy Angliában manapság már a feketéket, arabokat, indiaiakat, stb nem lehet utálni, sőt szó szerint börtönbe zárnak Angliában, ha pl azt írod a neten "utálom a négereket".

Mivel ezt ilyen súlyosan büntetik itt, ezért azokat gyűlölik már csak, akiket még lehet viszonylag büntetlenül: A fehér, dolgozó bevándorlókat.

2021. aug. 20. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!