Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan reagáljak erre?

Hogyan reagáljak erre?

Figyelt kérdés

Egyik barátommal megbeszéltük hogy elmennénk közösen egy programra. Eredetileg csak ketten mentünk, viszont puszta udvariasságból említettük egy közös barátunknak is hogy megyünk, ha akar velünk jöhet, tudva hogy nem valami szociális nem fog eljönni.

Nem nagyon beszéltünk vele, ő nem keresett minket, mi pedig elmentümk ketten.

A probléma az hogy a közös barátunk megsértődött, hogy nélküle mentünk (egyszer említettük neki, nem mondott rá semmit, később írta, hogy nem is jött volna) és most nem tudom mit válaszoljak neki, mert kifakadt hogy folyamatosan kiközösítjük.

Az igazat megvallva mind a hárman barátok vagyunk, de nem mozgunk vele egy hullámhosszon, teljesen más a humorérzékünk, más az értékrendünk, egyszóval néha "tehernek" érezzük ha velünk van. Mivel mi vagyunk az egyetlen barátai nem akarjuk otthagyni, de egyszerűen nincs mindig energiánk jópofizni vele.

Őt ismerve, nem élvezte volna a programot, mert nem bírja a tömeget, szigorú időpontokhoz kötött és türelmetlen is: folyamatosan panaszkodott volna. Többek közt ezért is láttuk jónak ha csak ketten megyünk.

Mégis hogyan reagáljak a kifakadására?

2021. júl. 4. 20:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Semmit. Nekem is volt ilyen baratom, probaltam hívni mindenhova, suliba is odahivtam magunkhoz, hogy ne legyen kikozositve stb. Par hónap-ev utan meguntam a próbálkozásokat, es hagytam a f@szba. Persze ilyenkor meg a masik embernek all feljebb, de neki is ugyanugy tennie kene a dologért. Ti szóltatok hogy lesz program, o nem mutatott érdeklődést, ti meg nem fogtok könyörögni. Ennyi.
2021. júl. 4. 20:59
 2/3 anonim válasza:
én megmondanám neki, hogy ha akar jönni, menni valahova akkor híjvon ö is téged, titeket vagy ha szoltok neki akk reagáljon, mert így nics joga kifakadni, de attól függően mennyire vagy bevállalós, én simán elmondanám ezt így neki
2021. júl. 4. 22:40
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy ilyen barátnőm. Mindig mi rángattuk el mindenhová. Valahogy amióta dolgozunk, már megváltozott. Ő is szokott engem hívni, hogy találkozzunk. Persze beszéltem vele még a legelején, hogy nekem ez így nem jó, hogy mindig én hívom stb. Azóta több év eltelt és minden rendben. Beszélj te is vele! Aztán, ha nem változik, akkor elég nehéz lesz ezt a barátságot fent tartani. Alkalmazkodnotok kell egymáshoz. Ezt már megtanultam én is.
2021. júl. 5. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!