Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért gáz ha valakit felköszön...

Miért gáz ha valakit felköszöntessz, ő megköszöni és odaírod hogy szívesen?

Figyelt kérdés
2021. máj. 6. 15:31
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Mert minek?
2021. máj. 6. 15:33
 2/10 anonim válasza:
98%
Szerintem felesleges a köszönömre visszaírni
2021. máj. 6. 15:47
 3/10 anonim ***** válasza:
98%
Mert olyan, mintha a saját érdekedből írtad oda.
2021. máj. 6. 15:50
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
Ha mondjuk valaki megkér valamire és szívességet teszel, akkor mondjuk, hogy “szívesen”. :D Így furán hat szerintem.
2021. máj. 6. 16:06
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

Mert ezzel azt sugallod hogy nem szívből jött, hanem szívességet tettél neki hogy felköszöntötted. Szívesent akkor mondunk, ha szívességet teszünk valakinek és megköszöni. Egy felköszöntés nem igényel kb semekkora energiát.

Ezzel azt üzened hogy most valami hatalmas dolgot tettél érte, és érezze magát a lekötelezettednek. Hogy te strigulázol, ő pedig tartozik.

2021. máj. 6. 16:08
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem a szívesent akkor szoktuk használni, ha egy szívességet köszönnek meg nekünk, nem egy köszöntést.
2021. máj. 6. 16:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Itt a gyk-n is van egy válaszoló aki azt írja hogy szívesen, ha a kérdező azt írja hogy köszi a válaszokat, már többször belefutottam :D

Ha szívesség gyanánt szólt hozzá, nem azért mert kedve volt neki is kifejteni a véleményét az adott témáról, akkor inkább hozzá se szólt volna :D

2021. máj. 6. 16:21
 8/10 anonim ***** válasza:
75%
Ha szívességet tettél neki, akkor írhatod, de felköszöntésnél nem illik, olyan mintha, valami nagy dolgot tettél volna
2021. máj. 6. 17:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írják, a "Szívesent" akkor írjuk, ha alapvetően a másiknak tettünk szívességet. Az, hogy felköszöntöttük az nem szívesség, hanem gesztus.

Me egyszerűen "túltolt" hiszen te megköszöntötted, ő megköszönte, innentől a téma le van zárva. Nálunk munkahelyen vannak ilyenek akik azt is megköszönik e-mailben hogy megköszöntem.

Illetve fontoskodó, mintha azt akarnád, hogy tiéd legyen az utolsó szó, egy olyan helyzetnél, ami már le van zárva.

2021. máj. 6. 18:16
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert olyan, mintha nem akarnád abbahagyni a beszélgetést. Ő megköszönte, és ezzel a téma le van zárva. Te meg folytatod...
2021. máj. 6. 21:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!