Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ki mennyire ért egyet azzal a...

Ki mennyire ért egyet azzal a kijelentéssel, hogy barátság nélkül nincs élet?

Figyelt kérdés
Kérlek ne támadjon meg senki olyanokkal, hogy mi ez a hülye kérdés és társai, köszönöm :)

2021. ápr. 26. 15:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
88%

Nekem kurvára nem hiányzik egy velem egykorú fiú... "Barát"

Inkább egy hölgy, na az igen.

2021. ápr. 26. 16:24
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

Volt, hogy nem voltak barátaim, és jól megvoltam nélkülük.

Most vannak, és nem tudnám elképzelni, hogy valaha is visszavágyjak a régi életembe.

Régebben olyan szinten része volt az életemnek a magány, hogy nem is tudtam, milyen magányosnak érezni magam.

Lehet élni barátok nélkül, de mindenképp dob az ember életminőségén ha szerez párat.

2021. ápr. 26. 16:38
 13/17 anonim ***** válasza:
47%

Más a szerelem, más a barát és más a haver. Én úgy érzem szükségem van barátokra, a párom mellett is.

Volt pár barát aki az évek során lekopott, de az állandó 4 közeli barátom a mai napig megvan és nagyon fontosak az életemben. Ahogy jönnek új élethelyzetek, munkák, úgy pedig sokszor jön 1-2 új ember, akikből talán idővel barát lesz, vagy csak haver.

Nem vagyok társfüggő, egyedül is vígan elvagyok, de szeretek programokat csinálni és beszélgetni a barátaimmal. Olyan, mintha lenne egy másik családom.

2021. ápr. 26. 16:41
 14/17 anonim ***** válasza:
Nélküle élem az életemet, még élek, tehát nem érdekel. Ehhez kell egyfajta affinitás is, mennyire érdekel a másik...
2021. ápr. 26. 17:34
 15/17 anonim ***** válasza:
82%
Így, ebben a formában nem értek vele egyet. Az viszont igaz, hogy rengeteg tanulmány igazolja, hogy nagymértékben csökken azon emberek várható élettartama, akinek nincsenek barátai.
2021. ápr. 26. 17:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Nagyjából egyetértek. Kellenek egyedülálló férfi haverok, akikkel jó beszélgetni és még mást is...
2021. ápr. 26. 20:53
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

#15-öshöz csatlakoznék. A Harvard Egyetem 1938 óta végez folyamatosan (!) egy kutatást arról, hogy mi a "hosszú élet titka". Konkrétan végigkövetik különböző nembe, rasszba és társadalmi rétegbe tartozó emberek életét és levonják a megfelelő következtetéseket. Egyértelműen az jött ki, hogy - a genetika mellett - a jó minőségű emberi kapcsolatok növelik a legnagyobb mértékben az élettartamot.

[link]

Természetesen lehet élni barátok nélkül és van, aki ettől kifejezetten boldog marad. Én is introvertált vagyok, ezért teljes mértékben megértem, ha valaki így gondolja. Ugyanakkor a barátok nagyon sokat tudnak hozzátenni az ember gondolkodásmódjához. Az egyetlen igaz barátom például a szöges ellentétem: sportos, népszerű, igazi vezéregyéniség. Amíg nem ismertem, azt se tudtam, hogyan kell leszólítani egy nőt, vagy hogyan kell kiállni magamért. Szükség van az ellenkező véleményre, mert abból lehet a legtöbbet tanulni. Saját tapasztalat alapján a legjobb önfejlesztés nem egy könyv, vagy egy youtube videó, hanem egy kötetlen beszélgetés valakivel, aki eltérő tapasztalatokkal rendelkezik, mint te.

2021. ápr. 26. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!