Ki mennyire ért egyet azzal a kijelentéssel, hogy barátság nélkül nincs élet?
Nekem kurvára nem hiányzik egy velem egykorú fiú... "Barát"
Inkább egy hölgy, na az igen.
Volt, hogy nem voltak barátaim, és jól megvoltam nélkülük.
Most vannak, és nem tudnám elképzelni, hogy valaha is visszavágyjak a régi életembe.
Régebben olyan szinten része volt az életemnek a magány, hogy nem is tudtam, milyen magányosnak érezni magam.
Lehet élni barátok nélkül, de mindenképp dob az ember életminőségén ha szerez párat.
Más a szerelem, más a barát és más a haver. Én úgy érzem szükségem van barátokra, a párom mellett is.
Volt pár barát aki az évek során lekopott, de az állandó 4 közeli barátom a mai napig megvan és nagyon fontosak az életemben. Ahogy jönnek új élethelyzetek, munkák, úgy pedig sokszor jön 1-2 új ember, akikből talán idővel barát lesz, vagy csak haver.
Nem vagyok társfüggő, egyedül is vígan elvagyok, de szeretek programokat csinálni és beszélgetni a barátaimmal. Olyan, mintha lenne egy másik családom.
#15-öshöz csatlakoznék. A Harvard Egyetem 1938 óta végez folyamatosan (!) egy kutatást arról, hogy mi a "hosszú élet titka". Konkrétan végigkövetik különböző nembe, rasszba és társadalmi rétegbe tartozó emberek életét és levonják a megfelelő következtetéseket. Egyértelműen az jött ki, hogy - a genetika mellett - a jó minőségű emberi kapcsolatok növelik a legnagyobb mértékben az élettartamot.
Természetesen lehet élni barátok nélkül és van, aki ettől kifejezetten boldog marad. Én is introvertált vagyok, ezért teljes mértékben megértem, ha valaki így gondolja. Ugyanakkor a barátok nagyon sokat tudnak hozzátenni az ember gondolkodásmódjához. Az egyetlen igaz barátom például a szöges ellentétem: sportos, népszerű, igazi vezéregyéniség. Amíg nem ismertem, azt se tudtam, hogyan kell leszólítani egy nőt, vagy hogyan kell kiállni magamért. Szükség van az ellenkező véleményre, mert abból lehet a legtöbbet tanulni. Saját tapasztalat alapján a legjobb önfejlesztés nem egy könyv, vagy egy youtube videó, hanem egy kötetlen beszélgetés valakivel, aki eltérő tapasztalatokkal rendelkezik, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!