Megtartsam az ilyen "barátokt"?
Azért írtam idézőjelbe a barátokat, mert annak nevezni őket kicsit túlzás. Osztálytársakról van szó. Jóban vagyok a legtöbb emberrel az osztályból, ők is bírnak engem, de igazi barátként senki nem tekint rám, inkább csak haverként. Többükkel szoktam együtt tanulni, karantén alatt is videóchatben, de itt kb véget is ér a dolog. Amikor én keresem őket, főleg személyes és nem iskolai dolgokkal, nem foglalkoznak velem, igyekszem tenni, hogy "bevegyenek" a társaságukba, de ilyenkor már csak ignorálnak. Egyébként bulikba se hívnak (ez nyilván a járvány előttre vonatkozik). Én mindig ott vagyok, ha segíteni kell, de nem adják ők ezt vissza. Nem értem, hogy mit gondolhatnak rólam, mert nem én vagyok az oszályban a "nyomi" gyerek, de a stréber sem, csak szimplán okos. Emberileg is jónak tartom magam, általánosban kifejezetten jó baráti kökröm volt, de gimnáziumban nem így jött ki a lépés.
A dilemmám: ignoráljam őket, és legyek teljesen egyedül (ez nyilván elég rossz) vagy tartsam velük a kapcsolatot, és még ha rosszak is, de legalább megmaradnak az emberi kapcsolataim, mert most újakat kialakítani nyilván nincs lehetőség.
Saját tapasztalatok?
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!