Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Így működne ez a barátság?...

Így működne ez a barátság? (többi lenn)

Figyelt kérdés
Régóta szeretnék arab havert, nagyon érdekel a kultúrájuk, próbálkoztam cserediákokkal, de elég nehéz velük barátkozni (gondolom, annyi ellenséges viselkedéssel találkoztak, hogy azért távolságtartók, és gyanakvóak ha egy helyi kedves hozzájuk). Arra gondoltam, általános iskolában volt egy barátom, egy arab fiú, de elvesztettük a kontaktust sajnos. Ő itt született, mindkét szülő arab, tökéletesen beszél magyarul, illetve mindketten 26 évesek vagyunk. Muszlim vallású, de lazán tartja, illetve nem volt gondja a suliban, például ha a főzelék mellé sertés husi volt, azt félrekotorta, és megette a főzeléket, részt vett karácsonyi ünnepségen. Gondoltam, ha megtalálom, ő biztosan bevezetne a kultúrájába és kevesebb kultúrális különbség van köztünk, tekintve, hogy beszél magyarul és negyedévszázada itt él :) illetve a régi emlékek is összekötnének minket. Mi erről a véleményetek?

2021. ápr. 18. 11:45
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem barátság, mivel téged nem a személye érdekel, hanem a származása meg a kultúrája. Ettől még megkeresheted, lehet fog segíteni.
2021. ápr. 18. 11:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Szerintem picit összefügg, a kultúrád hatással van a személyiségedre. Amúgy jobban örültem volna ha egy cserediákot cserébe bevezethetnék az én kultúrámba, de fentiek miatt ez elég nehéz...
2021. ápr. 18. 11:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!