Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nem szeretnének semmit...

Miért nem szeretnének semmit sem csinálni a barátaim? Keresnem kellene másokat?

Figyelt kérdés

Van két gyerekkori barátnőm, akikkel napi szinten beszélünk a neten keresztül, főként írásban egy közös chat csoportban. Mindhármunk tanul és/vagy dolgozik, de azért van szabadidőnk is és egyébként egy településen élünk, egymástól pár utcányira. Magyarul azt is megtehetnénk, hogy akár heti rendszerességgel találkozzunk és összehozzunk valami programot vagy legalább online aktívabban tartsuk a kapcsolatot (pl. videóbeszélgetés, közös filmnézés, valami játék vagy igazából bármi távolról is végezhető közös tevékenység). Én elég sok dolgot feldobtam, illetve a többiek is szokták emlegetni, hogy pl. jó lenne majd találkozni, milyen régen találkoztunk, majd valamit össze kéne hozni stb., de végül soha nem lesz belőle semmi. Felhoztam nekik azt is, hogy ha mondjuk esetleg nem szeretnének ilyen "haszontalan" tevékenységekre időt és energiát áldozni, mert tanulni akarnak stb., akkor mondjuk tanuljunk együtt (pl. ketten éppen szakdogát írunk, illetve nyelvet is tanulunk) vagy sportoljunk együtt (pl. bicikli, futás vagy valami otthoni edzés) és akkor tudjuk egymást motiválni, segíteni és mégis élvezetesebb együtt, jobban repül az idő. Azért hozom ezt a két példát, mert ezek pont olyan dolgok, amikre sokszor panaszkodnak, hogy mennyire nehéz, mennyire nincsen kedvük, nem tudják hogyan kell, nem megy, nincsen motivációjuk, unják, egyedül nem olyan jó stb. és gondoltam talán így lenne hozzá kedvük. De nem.

Igazából most már csak így írogatunk egymásnak, de nekem ez annyira nem tetszik vagy legalábbis hiányzik, hogy valami tartalmasabb közös programunk is legyen. Az egyikükkel utoljára augusztusban, másikukkal pedig decemberben találkoztam utoljára személyesen és azóta tényleg csak csetelünk. Ők is írnak, kérdeznek stb., tehát nem hiszem, hogy már nem szeretnének velem barátkozni vagy ilyesmi. Valamint azért idejük is lenne, legalább egy-egy délutáni óra szerintem még a legelfoglaltabb embernek is beleférne és ők is csomószor "csak" filmeznek, neteznek stb.

Szerintetek mit tudnék ezzel tenni?

2021. márc. 30. 15:19
 1/1 anonim ***** válasza:
94%
Nem kell őket kidobni, de keress újakat is, akikkel olyan programokat tudsz csinálni amit szeretnél.
2021. márc. 30. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!