Titeket zavar ha egy barátnőtök utánoz titeket?Miért utánoz mindenben?
Az egyik barátnőm elkezdte utánozni az öltözködési stílusom, de azelőtt kritizált pár dolgot benne hogy milyen.Egy ideig engem ez nem zavart, csak az mikor már elkezdett olyan stílusban írni mint én, illetve ugyanazokat a zenei előadókat hallgassa mostmár ő is.
Engem pl. a csillagászat érdekel, és mikor erről kezdtem el beszélni akkor lehurrogott, hogy hagyjam már abba mert nem ért belőle semmit meg unalmas...Utána elkezdett ő is ilyen előadásokat nézni meg erről beszélni másoknak.
Ugyanazokat a filmeket,sorozatokat nézi amiket én.
Nekem konkrétan ez olyan mostmár mintha elakarná venni az egyéniségem.Nem értem, hogy miért nem tud önmaga lenni.
Nekem kicsit ez a viselkedés gyerekes, mert már huszonévesek vagyunk...
Egyszer felhoztam neki, hogy mostmár nagyon hasonlóak kezdünk lenni és erre csak nevetett hogy jaj de jó mostmár olyanok vagyunk mint az ikrek..
Szerintetek miért utánoz?Van valami mentális baja?Titeket ez zavarna?
Mióta probléma, hogy az emberek, akikkel megosztod az életed felveszik ugyanazokat a szokásokat, érdeklődési köröket és ízlést, mint te? Ez egy teljesen természetes folyamat, főleg ha két ember közel áll egymáshoz.
Szerintem túl sokat gondolsz magadról. "Koppint", a fenéket...
Mindig csodálattal olvasom a fb-on is ezeket a kiírásokat, amikor valakit utánoznak. Meg kérdezgetik, mi a titka.
Valamit marha szarul csinálhatok, mert rám aztán nem kíváncsi ennyire senki... :D
Persze, hogy zavarna, én azokat nem szoktam érteni, akiket nem érdekel az ilyesmi. Mondjuk ha lenne egy másikon tábla, hogy ő a másolat, akkor nem zavarna, mert nem akarnám, hogy azt higgyék, én lopom a személyiségemet mástól.
Egyszer középiskolában történt ilyen, egy csaj elkezdett barátkozni egyik barátnőmmel, és szépen lassan lekoppintotta. De úgy képzeld el, hogy metálos, hófehérre szívott hajú, erősen sminkelő, fekete lakkos emberke volt. Ebből átalakult a barátnőmmé. Barna lett, elkezdett rózsaszín körömlakkot meg bézs blézereket hordani. Először nem tűnt fel a barátnőmnek, de aztán észrevette ő is. Mondtam neki, próbáljunk ki valamit. Egyik hétvégén írt, hogy mit csinálunk, írtam neki, hogy most festettük feketére az utánzott barátnő haját, nagyon jól áll neki. Persze nem tettünk ilyet, de hétfőn feketére festett hajjal jött, és nagyon besértődött.
A beszéd stílus átvétele egy idő után természetes, főleg ha sokat vagytok együtt. Az úgy magától történik és nem utánzás. A másikról rád ragadnak kifejezések, főleg ha sokat hallod és egy idő után te is használod már. De ebbe ne lássál rosszat. :) Az öltözködési stílus is törtenhet hasonlóan, persze nem mindig, de előfordul. Miután találkoztam egyik barátnőmmel nekem is megváltozott a stílusom az ő hatására, nem azért mert utánoztam, hanem mert pozitívan inspirált. Ő mondta mindig, hogy próbáljam fel ezt meg azt, merjek nyugodtan nőiesebben öltözni. És jó volt róla inspirálódni, végre volt valaki aki olyan alkat volt mint én és láttam, hogy mennyire jól tud öltözködni és milyen jól állnak neki cuccok, amiket én fel sem mertem volna próbálni. Aztán jött ő és teljesen új ruhatáram lett. Előtte pl sosem emeltem ki a szemöldököm, de arra is ránevelt. Tehát így stílus tekintetében én nem bánnám, hogy hasonlítani akar. Ez csak annyit jelent, hogy nagyon jó a stílusod. Bár a te esetedben megértem, hogy zavar, mert pl én sosem szóltam le a barátnőm stílusát előtte, amit aztán jó részben átvettem én is. Ez mondjuk így gáz, de ne foglalkozz vele, valamit mégiscsak jól csinálsz, ha utánoz. 😁
Az egyetlen dolog ami szerintem nagyon gáz az az, ha leszólja azt ami iránt te érdeklődsz és leugat, hogy nem ért semmit se belőle. Aztán utána meg előadja úgy, mintha ő hatalmas szakértője lenne a témának. Na ez gáz. Abban az esetben nem lenne gáz, ha meghallgatna téged és utána azért, hogy ő is tudjon veled beszélgetni, mert te ezt szereted utánajárna a témának. Ebben az esetben szerintem nagyon aranyos és kedves dolog lenne. Én legalábbis értékelném, ha valaki csak azért utána nézne egy témának, hogy tudjon velem róla beszélgetni. De a te esetedben tényleg irritáló dolog ez. Ez az egy valóban nagyon fura. Ez már tényleg az a kategória, hogy nincsen saját személyisége. Én komolyan megkérdezném, hogy nincsen saját személyiséged vagy mi? Nyilván nézne mint egy birka és nem értené, aztán kifejteném neki a dolgot és elmondanám neki, hogy szerintem ez nagyon gáz, hogy engem lehurrogott, hogy nem ért semmit és unalmas téma, aztán meg úgy adja elő másoknak kicsivel később, mintha mindig ez érdekelte volna. Vagy teszteld le. Mondd azt, hogy elkezdett érdekelni a kecske tartás, ha az is hirtelen elkezdi érdekelni, akkor én nagyon gyorsan megszabadulnék tőle. Az nem barát aki leszólja minden dolgodat, aztán utána meg ugyanazt csinálja és veszi át ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!