Hogy érzitek mennyire maradtak meg/romlodtak meg a baráti kapcsolataitok online oktatás, koronavírus óta?
Kedves kerdezo!
Velem is teljesen ugyanez a helyzet. Altalaban csak azert keresnek a 'barataim' hogy segitsek nekik. Teljesen megromlott minden emberi kapcsolatom, mar orulnek neki ha vege lenne ennek a baromsagnak. Az emberek nem a virusba fognak belehalnli hanem a maganyba, bezartsagba.
A közelebbiekkel tudtam tartani egy jó szintet szerencsére (de ezek 10+ éves barátságok), a távolabbiakkal/haverokkal nagyon megritkult, sokakkal nullára csökkent.
Az nem erősödés, hogy esetlegesen többet beszéltek chaten vagy lol-oztok, az csak felszínes kikapcsolódás, esetekben akár időpocsékolás. A valódi érintkezést egyik sem váltja ki; nincsenek érdemi közös élmények, nem mélyül a kapcsolat, a zárás miatt nagy a monotonitás. Vegetálás zajlik jó ideje, aki ezt tagadja, az alapból se volt társasági ember és örül a lelakatolt mindennapoknak.
Van olyan ismerősöm, aki 15 éve úgy él, hogy heti 1-2x boltba megy, néha a családjához és azon kívül nincs szociális élete, de mikor beszéltem vele nemrég, még ő is azt mondta, hogy jó pár korlátozás teljesen felesleges és ostoba. Azért az jelez valamit.
Igazából ilyenkor derül ki, ki hogyan áll hozzád.
Az elmúlt egy évben sokat tanultam. Többek között azt is, hogy kiben bízhatok meg, hogy ki miért van mellettem, vagy éppen már nincs...
30 barátom biztos volt vírus előtt mind elment, egyedül maradtam.
Néhányat elvitt a covid (vagy legalábbis arra volt fogva), néhány depresszióba esett és elzárkózott tőlem, néhány pedig csak úgy eltűnt minden ok nélkül.
A haverokkal nullázódott a kapcsolatunk.
1-2 közeli baráttal tartom a kapcsolatot. Ilyenkor mutatkozik meg, hogy ki az igazi barát és ki nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!