Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Úgy érzem, esélytelen, hogy...

Úgy érzem, esélytelen, hogy még valaha barátokat szerezzek. Éreztetek már hasonlót?

Figyelt kérdés
Alapból nagykn zárkózott vagyok, soha nem volt sok barátom. A középiskolás baráti köröm eltűnt az elmúlt néhány évben, hiába kerestem őket egy párszor, utána nem erőltettem, amikor éreztem, hogy ők már továbbléptek. Közülük egy valaki volt, akivel még tartottuk a kapcsolatot, de vele is 1 éve találkoztam utoljára és már nála is azt érzem, hogy továbblépett, van új baráti köre, nincs szüksége rám. Az egyetemen van 1 barátnőm, akivel nagyon hasonlítunk egymásra, de ő távol él. Különösen most, a távoktatás alatt, beszorulva a kis falumba, ahol mindenkit gyerekkorom óta ismerek és senki se áll közel hozzám a szüleimen kívül, távol a barátnőmtől, úgy érzem, soha nem leszek képes új barátságokat kötni. Képtelen vagyok elképzelni, hogy bármi változhatna ebben és ez egyre inkább elszomorít. Érzett már valaki hasonlót?

2021. febr. 22. 22:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én sokszor érzem így
2021. febr. 22. 22:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nos, én 40 vagyok. 2 barátom van. Egyik 1800km-re lakik, a másik 200-ra. Évente 1x találkozunk. Legjobb emberek a Földön.
2021. febr. 22. 22:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Most ebbe a covid is közre játszik de ha visszaáll a rend lehet ez változni fog
2021. febr. 22. 22:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy barátom van, vele is keveset beszélek, inkább haverjaim vannak sok...de őket is leszarom :D igazából nekem nem is hiányoznak.
2021. febr. 22. 22:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sokan vannak ezzel így...én is hasonlót érzek, meg igazából azt is, hogy évről évre rosszabb. az emberek összetétele is meg a saját képességünk is. ez előtt 2-3 évig volt egy ismerősöm(barátnak csak azért nem nevezem, mert ahogy elváltunk, az méltatlan volna...). őt például itt ismertem meg és azt kell mondjam, elég könnyen ment.

most például eleve nem látok itt embereket. más helyeken viszont magamon is azt látom, hogy nem vagyok képes kapcsolatot létesíteni senkivel, elfelejtettem, hogy kéne ismerkedni emberekkel.

szóval ja, szar dolog, de próbálkozni kell.

2021. febr. 22. 22:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Visszahúzódóbb, csendesebb, esetenként zárkózottabb vagyok én is, gimis baráti társaságom is szétszéledt, pluszban nem nagyon járok el itthonról. Próbálom velük tartani a kapcsolatot, de 1-2 embertől eltekintve a többieken nem igazán érzem, hogy vevők lennének rá.

Idén kezdtem az egyetemet és elég nagy elvárásaim voltak, köztük barátok és párkapcsolat szerzése. Egyik sem jött össze :D A mostani vírushelyzet pedig végképp nem nekem kedvez, szóval én sem a legesélyesebbnek látom most a barátszerzést.

De próbálok pozitív maradni, és remélem, hogy hamar visszaáll a rend és könnyebb lesz mindannyiunknak, összességében is és barát találásban is :) de nem szabad feladni.

2021. febr. 22. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!