Szerintetek ha nincsenek kapcsolataim akkor esélytelen hogy kijutok valaha is külföldre dolgozni?
Nekem nem volt semmilyen ismerősöm. Kanadában lett volna, de az igen messze volt (anyagilag is), hogy elfogadjam a felajánlott segítséget. Külföldi állásajánlatokat nézegettem, angol nyelvterületre. Némelyek teljes ügyintézést ajánlottak, mind szállás, mind munkavállalás terén. Egy ilyet (magyar "céget") választottam ki. Idegen helyre, egy darab telefonszámmal indultam Londonba. A szállásom egy 3 szobás házban volt, a szobákon másokkal osztoztunk. Nagyon lassan haladt minden, csak egy hónap múlva kaptam állást, közben jobban jártam, hogy a többi dolgot elintéztem egymagam. Olyanokkal kerültem össze, akik hasonló cipőben jártak, alig pár nappal azelőtt érkeztek és nem is beszéltek szinte semmit angolul. Tél volt, kivételesen esett a hó és a fűtés elment a házban, így pár héten belül át kellett költöznünk egy másik házba. Amikor meglett a munka, pár hónap múlva leléptem és saját szobába költöztem. S bár azóta várost is váltottam, már 6 éve kint vagyok.
Talán te is találsz hasonlót német nyelvterületen. Csak vigyázz a magyar felajánlásokkal, mert inkább a pénz kell nekik, mint hogy valamit segítsenek. Ha van német nyelvtudásod, inkább velük kerülj kapcsolatba. Remélhetőleg ők nem putriba küldik a kiérkező embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!