Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek ha nincsenek...

Szerintetek ha nincsenek kapcsolataim akkor esélytelen hogy kijutok valaha is külföldre dolgozni?

Figyelt kérdés
Ausztriai gyàrba vagy mondjuk németbe. Az a baj még baràtaim sincsenek pedig én mennék. F

2019. jan. 21. 10:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Van valami szakmád?
2019. jan. 21. 10:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem esélytelen. Kell találni egy normális közvetítő céget. Persze ez sem egyszerű, mert sok átverés van. De azért már elég sok mindennek utána lehet nézni a neten. Szóval nem kell barát, ismerős, aki segít, egy profi cég is jó.
2019. jan. 21. 10:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Van de azt csak a munkaügyi központnak köszönhetem és az nem sok mindenre jó szóval csak gyàri munka jöhetne szóba. Pont ettöl félek egyébként, àtvernek vagy elrabolnak és eladnak.
2019. jan. 21. 10:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt semmilyen ismerősöm. Kanadában lett volna, de az igen messze volt (anyagilag is), hogy elfogadjam a felajánlott segítséget. Külföldi állásajánlatokat nézegettem, angol nyelvterületre. Némelyek teljes ügyintézést ajánlottak, mind szállás, mind munkavállalás terén. Egy ilyet (magyar "céget") választottam ki. Idegen helyre, egy darab telefonszámmal indultam Londonba. A szállásom egy 3 szobás házban volt, a szobákon másokkal osztoztunk. Nagyon lassan haladt minden, csak egy hónap múlva kaptam állást, közben jobban jártam, hogy a többi dolgot elintéztem egymagam. Olyanokkal kerültem össze, akik hasonló cipőben jártak, alig pár nappal azelőtt érkeztek és nem is beszéltek szinte semmit angolul. Tél volt, kivételesen esett a hó és a fűtés elment a házban, így pár héten belül át kellett költöznünk egy másik házba. Amikor meglett a munka, pár hónap múlva leléptem és saját szobába költöztem. S bár azóta várost is váltottam, már 6 éve kint vagyok.

Talán te is találsz hasonlót német nyelvterületen. Csak vigyázz a magyar felajánlásokkal, mert inkább a pénz kell nekik, mint hogy valamit segítsenek. Ha van német nyelvtudásod, inkább velük kerülj kapcsolatba. Remélhetőleg ők nem putriba küldik a kiérkező embereket.

2019. jan. 21. 11:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Állásportálokra regisztrálni, álláshirdetésekre jelentkezni, nem barátokkal kézenfogva lehet csak
2019. jan. 21. 11:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Kell hozzá egy kis plusz tőke és egy alap nyelvtudás. Pont azért, hogy ha valami balul ütne ki ne legyél teljesen elveszve. Vannak megbízható közvetítő cégek, de akkor is jó, ha egy kis alapod.
2019. jan. 22. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!