Munkahelyen (vagy régen suliban) piszkáltak valaha az miatt, hogy milyen ételeket ettél?
Ma ebédre egy almát, egy paradicsomszószos hering konzervet villával és egy fél tömböcske camembert sajtot ettem késsel. De így is hallottam vissza azt kettő embertől sutyorogva, hogy miért eszek ilyen különleges vagy luxus kajákat, miért vágok fel a jó kajákkal, stb. Miközben az alma lehetett vagy 50 forint, a halkonzerv 299 ft volt, emlékszem, a fél sajt meg vagy 300 ft talán.
Téged piszkáltak már azért valaha mert nem mindenki által fogyasztott klasszikus kaját ettél mások előtt?
8: Az megint más.
Na de hogy felnőtt emberek kinézzék a másik szájából a falatot, az finoman szólva gyerekes dolog. Bár mondják, hogy az ember hiába nő fel, valamilyen szinten gyerek marad. Ez a gyári munkásokra és hasonlóakra hatványozottan igaz.
Régebben ahol dolgoztam, ott az egyik kolléga mindig szendvicset evett a többiekkel délben az ebédlóben, őt a háta mögött kibeszélték, hogy nem is keres rosszul, mire költi vajon a fizetését, hogy csak erre telik. Párszor vittem én is szendvicset, amikor nem volt kedvem főzni és annyira nem is voltam éhes, mert nyár volt és meleg, ekkor nekem is megjegyezték, hogy miért ezt hoztam, persze elmagyaráztam, hogy miért, erre jöttek azzal, hogy ez a legegészségtelenebb alternatívája az ebédnek...
Emlékszem egyszer még talán 3-4-es lehettem, minden reggel anyukám csomagolt tízóraira nekem szendvicset, csakhogy a kenyeret nem kétfelé vágta, hanem négy felé, hogy könnyebbe bele tudjak harapni, esetleg ha nem bírom megenni az egészet, akkor ne az összerágcsált karélyt kelljen folytatnom ha még a délelőtt folyamán megéheznék, hanem elovehessek egy érintetlen szeletet. Ezt látván 6-7 fiú osztálytársam fellelkesült és odajött piszkálódni, hogy : Ti ennyire szegények vagytok, hogy csak ilyen kis kenyérre telik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!