Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ki hogy élte meg, hogy ő volt...

Ki hogy élte meg, hogy ő volt a “felesleges” egy baráti társaságban?

Figyelt kérdés

A helyzetem a következő volt: 4-en voltunk barátok az egyetemen első éven. Úgy éreztem mintha én felesleges lettem volna, sosem hívtak közös programokra (általában 3-an mentek együtt), mintha én lettem volna az az alany a társaságban, akit mindig lehetett szívatni, a “titkokba” sem lettem általában beavatva.

Egy idő után meguntam ezt a szerepet, és azóta elszeparáltam magam tőlük.

Más is volt már hasonló helyzetben? Ha igen, milyen módszert alkalmaztál megoldásként a helyzetre?

2021. febr. 2. 22:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is eléggé hasonló helyzetben voltam az egyetem elején, csak elég hamar leesett hogy nem hívnak sehová. Én viszonylag gyorsan találtam másik baráti társaságot,akiket nagyon szeretek és összességében rájöttem hogy sokkal jobban illenek hozzám, mint a korábbiak. Egyébként pár hónappal később a fő szószóló elnézést kért a viselkedéséért és azóta átlagos ismerősök vagyunk. Szóval én azt tanácsolom hogy ne fuss utánuk, lesz az egyetemen más, akivel barátkozhatsz.
2021. febr. 2. 22:25
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Voltam ilyen helyzetben. Soha nem is éreztem magam csapattagnak, csak mint kívülálló voltam a társaság része.

Megoldás egy van, keresel más baráti társaságot.

2021. febr. 2. 22:28
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

Három jóbarát és Jerry 😂

Cumizzák le egymást titokban, te meg keress más barátokat. Habár könnyű ezt mondani, mikor minden ember társasmagányban él és visszahúzodik a világ elöl. Csak facen/instan nézi a pózer hamis képeket és áhitozik.

A quimbynek volt egy olyan zeneszövege, "jobb", ha magamba költözöm..."

2021. febr. 2. 22:55
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, ezt is tettem, ennek már lassan 1 éve, csak kíváncsi voltam, más is volt-e hasonló helyzetben, és hogyan élte meg :)

Néha tényleg jobb az embernek magát értékelnie annyira, hogy nem hagyja, hogy így bánjanak vele a “barátai”! :D

2021. febr. 2. 22:58
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Fiatalabb koromban voltam így, még le is tagadták a szemembe, hogy nélkülem találkoztak, de én láttam őket, csak ők nem láttak engem. Azonnal hátatfordítottam nekik, sokkal szolidabb, normálisabb barátokat találtam (ezek elég beképzeltek voltak) Évekkel később az egyik rámírt, de asszem telibe megmondtam neki, hogy egy elkényeztetett idegesítő liba.
2021. febr. 3. 01:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Amit kihagytam a sztoriból: volt egy közös messenger csoportunk, ők csináltak egy másikat, amiben már csak 3-an voltak benne, egy párszor láttam amikor meg volt nyitva az app a telefonon az egyetemen előadások alatt.. Azt hiszem ez tette fel nálam az i-re a pontot. Utána sokáig magamat hibáztattam, aztán persze rájöttem, hogy egyáltalán nem kell. :D Mindenesetre meglepett, hogy páran jártak hasonló cipőben, azt hiszem én is a jó megoldást választottam.
2021. febr. 3. 11:03
 7/11 anonim ***** válasza:
78%
Ezt nem bűnként meg hibaként kell kezelni, egyszerűen van, hogy valaki nem illik egy csoportba. Nincs ebben semmi. Biztos neked is van olyan ismerős akivel el-el beszélgetsz, de alapvetően nem hívnád egy társaságba.
2021. febr. 3. 11:24
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű! Ne edd magad ilyen miatt! Tudod én sosem foglalkoztam azzal, hogy kinek milyen színű a bőre, milyen a vallása, vagy kövér, csúnya, pattanásos, csóró, gázul öltözködik, vagy gondjai vannak! Nem érdekelt ha nálam fiatalabb, vagy sokkal idősebb valaki, ha lehetett vele normálisan beszélgetni, haverkodni, elmélkedni. Sosem rekesztettem ki senkit, és emiatt nagyon sok érdekes embert megismertem. Amiért ilyen vagyok, mindig hátat fordítottak nekem a nagyon trendi emberek, de jobb is így, maradjanak meg maguknak!
2021. febr. 3. 11:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Én ha ilyen van megleresem h miért is jobb nekem nélkülük. Nem feltétlen a legegészségesebb reakció, de működőképes
2021. febr. 3. 22:57
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én most a másik oldalról írok (habár velem is történt már olyan, hogy egy adott baráti társaságban én voltam a plusz személy, csak akkor kellettem, mikor más nem volt elérhető, vagy ha valakinek valami problémája volt, akkor természetesen én voltam a lelki szemetes).

Volt nekünk is 4 fős társaságunk, de egy idő után inkább 3-an maradtunk, és valóban kissé kirekesztettük a 4. főt. Viszont ennek az volt az oka, hogy százszor is leültünk beszélni a 4. taggal, aki folyton ugyanazokat a hibákat követte el, hiába mondtunk bármit, az volt a szent, amit maga gondolt, aztán csak siránkozott később. Meguntuk. Lehet, hogy ettől most nem leszek jó barát, de vele már tényleg nem tudtunk mit kezdeni. Rengeteg időnk benne volt, hogy segítsük mindenben, akár a tanulásban (egyetemről van szó), akár a párkapcsolatokban, mégis mindig mintha falnak beszéltünk volna. Úgy éreztük és szerintem joggal, hogy mi fejlődtünk, ő pedig semmit sem, és egy is után kellemetlenül éreztük magunkat, mikor újra meg újra a panaszáradatának kellős közepén leltük magunkat. Szépen lassan eltávolodtunk, de még ez idő alatt is elkövette a hibákat, sosem tanult belőlük, majd szépen lassan mi lettünk a szemében hibáinak forrása, holott mi tényleg mindig mellette álltunk. De senki nem róhatja fel, ha a segítő szándék is megvolt bőven bennünk (!!), hogy belefáradtunk, amiért nem jutunk előre vele kapcsolatban (és tényleg sokáig tűrtük). Az i-re pedig a pontot a viselkedése tette fel, miután közöltük vele, hogy egy ideig szüneteltessük az egymással való kapcsolatot, átváltott mérhetetlenül gyerekes viselkedésbe, és utólag kezdett el minket szidni írásban (!), és hajtogatni, hogy mi sosem voltunk igazából a barátai, és a mi hibánk, hogy nem ismerjük őt eléggé, mert hogy ő nem magát adta, már az elejétől fogva. Természetesen senki nem ismerhet valakit 100%-osan, de őt valóban nem ismertük, de nyilván azért, mert minden, amit magáról állított/tett/gondolt, az hamis volt. Ez valóban az én hibám lenne?

Szóval ilyenkor át kell azt is gondolni, nem-e veled van a baj, de természetesen, kedves Kérdező, ez nincs mindig így és vannak olyan emberek, akik szimplán minden ok nélkül csak kihasználják a másikat, és még én sem jöttem rá ennyi év alatt sem, hogy pontosan mitől függ, hogy a barátaid igaz barátok vagy sem... ha alaposan átgondoltad, és arra jutottál, hogy nem volt veled észrevehető baj, akkor sajnos így jártál. Attól még nehogy feladd, hogy egyszer az életen igaz barátokra lelj, legalábbis én minden hasonló csalódásom után elmormoltam magamban, hogy ezentúl senkiben nem fogok megbízni, stb. Néha évek is kellettek, hogy megváltoztassam a véleményem, s volt, hogy ismét csalódnom kellett, de azért van ellenpéldám is szerencsére. Van összesen annyi BARÁTOM, hogy egy kezemen össze tudjam őket számolni, és őket különböző életéveim alatt ismertem meg, van, akit már 20 éve, van akit csak 2, de észre tudom venni a köztük lévő hasonlóságot és tudom, TUDOM, hogy rájuk valóban bármikor számíthatok és meg is halnék értük azonnal, ha ezen múlna az ő életük. Nem tudom, mikor jön el az a pont, hogy tudod, ő tényleg barát, de van ilyen. Az áskálódó, energiavámpír, önző, lelkileg kizsákmányoló emberből pedig elég sok mászkál a világban, őket el kell kerülni, le kell rázni. Minél több ezen a téren a tapasztalatod, annál könnyebb lesz rájönni egy adott ember kapcsán, hogy mi a szándéka.

2021. febr. 4. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!