Más is tapasztalja, hogy ha kiáll magáért akkor a többiek azt megtorolják, megbosszúlják és nem a várt tiszteletet kapja?
Akkor miért mondják, hogy állj ki magadért?
Én ezt betartva nagyon keményen ki szoktam állni magamért, de az eredménye az, hogy megutálnak, elkerülnek utána.
Nem szabad bárkinek kiállni magáért, beszólnia? Csak egyes kiváltságosabbaknak?
Hogy működik ez, nagyon kíváncsi lennék rá.
Köszi!
1
Igen ez jó dolog persze. Csak azt vártam volna, hogy jönni fog a remélt tisztelet. De úgy látszik nem mindegy ki áll ki magáért. Vagy nem tudom mi van, elég furcsa az egész.
Nem. Nekem teljesen vegyesek a reakciók. Van, aki tisztel. Van, aki megharagszik. Van, aki irigy, mert ő nem meri megtenni.
Ha mindenki megutál, akkor lehet, hogy a stílussal van a gond. A kiállok magamért nem egyenlő azzal, hogy bunkón lealázok mindenkit, beszólok mindenkinek.
De ha kiállsz magadért, és a másik enged, akkor ő nem állt ki magáért.
Ha pedig érdekellentét van, akkor a következő lépés a fúrás és az aknamunka. Ha az se jön be, marad a sima gyűlölet. Ezzel jár az emberi öntudat.
5
Igen hasonló. Alattomos módszerekkel próbálkoznak. Állítgatják az embereket ellenem.
Azért, mert attól hogy magadért kiállsz, nem biztos hogy jó ember vagy, akit tisztelni kell.
A te igazságod, lehet másnak nem igazság. Innentől ha te csak saját magadért állsz ki, bármi áron, és legyalulsz az igazságoddal 10 körülötted állót, ne csodálkozz rajta, ha elfordulnak tőled az emberek.
Példának okáért Hitlernek is volt egy saját "igazsága", ki is állt érte. Mégsem tisztelik sokan. A tisztelet nem kiharcoljuk, hanem kiérdemeljük.
Miért nem kommunikáljátok le ezt normálisan egymás között.
A problémákat meg kell beszélni, nem megharagudni a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!