Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Más is tapasztalja, hogy ha...

Más is tapasztalja, hogy ha kiáll magáért akkor a többiek azt megtorolják, megbosszúlják és nem a várt tiszteletet kapja?

Figyelt kérdés

Akkor miért mondják, hogy állj ki magadért?

Én ezt betartva nagyon keményen ki szoktam állni magamért, de az eredménye az, hogy megutálnak, elkerülnek utána.

Nem szabad bárkinek kiállni magáért, beszólnia? Csak egyes kiváltságosabbaknak?

Hogy működik ez, nagyon kíváncsi lennék rá.

Köszi!

2021. jan. 19. 12:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Én kiálltam magamért és azóta tisztelnek. Szerintem hlyeség, hogy ne állj ki magadért. Ki más, ha nem te?!
2021. jan. 19. 12:45
 2/18 A kérdező kommentje:

1

Igen ez jó dolog persze. Csak azt vártam volna, hogy jönni fog a remélt tisztelet. De úgy látszik nem mindegy ki áll ki magáért. Vagy nem tudom mi van, elég furcsa az egész.

2021. jan. 19. 12:47
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Nekem teljesen vegyesek a reakciók. Van, aki tisztel. Van, aki megharagszik. Van, aki irigy, mert ő nem meri megtenni.

Ha mindenki megutál, akkor lehet, hogy a stílussal van a gond. A kiállok magamért nem egyenlő azzal, hogy bunkón lealázok mindenkit, beszólok mindenkinek.

2021. jan. 19. 12:47
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

De ha kiállsz magadért, és a másik enged, akkor ő nem állt ki magáért.

Ha pedig érdekellentét van, akkor a következő lépés a fúrás és az aknamunka. Ha az se jön be, marad a sima gyűlölet. Ezzel jár az emberi öntudat.

2021. jan. 19. 12:49
 5/18 anonim ***** válasza:
Nekem is ugyanazok a tapasztalataim, mint az utolsónak. Sokan tisztelnek utána, de inkább jellemzőbb az, hogy az illető meghunyászkodik és hatulról támad utána.
2021. jan. 19. 12:50
 6/18 A kérdező kommentje:

5

Igen hasonló. Alattomos módszerekkel próbálkoznak. Állítgatják az embereket ellenem.

2021. jan. 19. 12:57
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Azt vettem észre, hogyha első pillanattól kezdve kiállsz magadért akkor tisztelnek. Viszont ha elsőre nyuszinak ismertek meg akkor fel fognak háborodni, esetleg megutálnak, ha később kiállsz magadért.
2021. jan. 19. 12:58
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert attól hogy magadért kiállsz, nem biztos hogy jó ember vagy, akit tisztelni kell.

A te igazságod, lehet másnak nem igazság. Innentől ha te csak saját magadért állsz ki, bármi áron, és legyalulsz az igazságoddal 10 körülötted állót, ne csodálkozz rajta, ha elfordulnak tőled az emberek.

Példának okáért Hitlernek is volt egy saját "igazsága", ki is állt érte. Mégsem tisztelik sokan. A tisztelet nem kiharcoljuk, hanem kiérdemeljük.

2021. jan. 19. 13:09
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért kiállni magadért meg beszólogatni nem ugyanaz. Lehet higgadtan és intelligensen is érvelni, meg lehet bunkó módon, a másikat alázva. Nem nehéz kitalálni melyik módszer kap nagyobb tiszteletet.
2021. jan. 19. 13:12
 10/18 anonim ***** válasza:
93%

Miért nem kommunikáljátok le ezt normálisan egymás között.

A problémákat meg kell beszélni, nem megharagudni a másikra.

2021. jan. 19. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!