Az a helyzet állt fenn, hogy van egy barátnőm 20 éve. Igazából sokan nem értik miért barátkozok vele, mert sokszor megbánt, kicsit nárcisztikus. Sokkal több dolgot teszek meg érte mint ő. Ő mindig csak magát nézi. Ettől függetlenül valahogy mindig kibékülünk, együtt nőttünk fel, nekem olyan mintha testvérem lenne. Viszont most történt vele egy pozitív dolog amit már én nem birok el, annak ellenére hogy örülnöm kéne neki, és örülök is valahol de egyszerűen tökéletes az élete és semmit nem kellett soha tennie érte. Sőt az élete még az elvárásainál is jobban alakul. Mindig segíti valaki, vagy csalással (nem bűnözés), ilyen olyan dologgal eléri célját. Magamat is egy sz@rnak érzem, hogy nem örülök neki felhőtlenül, de mivel 2 évtizede azt látom hogy ölébehullik minden, semmiért nem tesz erőfeszítéseket még én küzdök, próbálkozom, csinálom és van hogy úgysem jön össze vagy csak nagyon lassan tudok haladni az életemben akkor már tényleg nem tudok örülni a 1000000. “Sikerének”. Ez már így nem barátság?
Te nem féltékeny vagy rá, hanem irigy. Kevesebbet kellene foglalkoznod az ő életével, és többet inkább a sajátoddal. Valamint az sem árt, ha azért rajta kívül is vannak barátaid.
2021. jan. 15. 12:28
2/15 A kérdező kommentje:
Ez a tanács nem helytálló. Tartok önvizsgálatot rendszeresen. Nem ő az egyedüli barátnőm de vele tart a legrégebb óta a barátság és vele a legszorosabb. Nem foglalkozok az ő életével, ezt te onnan találtad ki, hogy feltettem vele kapcsolatban egy db kérdést.
2021. jan. 15. 12:33
3/15 anonim válasza:
Szerintem ez egy átlagos normális emberi reakció ilyenkor részedről.
Helyesen teszed hogy nem kezdesz el ostobán bántóan viselkedni ilyenkor vele sajnos sokan nem ilyenek. El kell tudnod érni valahogy azt hogy ne zavarjon a dolog ha nemtudod hogyan mert én sem tudom akkor pszichológushoz menny be valami ingyeneshez ha sajnálod a pénzt és kérj tőle tanácsot hisz erre is vannak.
2021. jan. 15. 12:34
4/15 anonim válasza:
Valamint az irigység szerintem az normális. Minden ember tud irigy lenni valamilyen szinten, változó kiből mi váltsa ki(belőlem az ha látom van barátnője egy közeli barátom vagy családtagomnak) , viszont az a nemnormális ha ez miatt valaki többet kezd el foglalkozni a másikkal mint magával.
2021. jan. 15. 12:39
5/15 anonim válasza:
És nemlehet ezt irányítani így vagyunk programozva a legtöbben én legalábbis így vagyok. De szerencsére vagyok elég normális ahhoz hogy ez miatt ne legyenek sem nekem sem a másiknak problémái az irigység miatt. Ez van szívás ha úgy érzed kivagy irány a pszichológus.
2021. jan. 15. 12:42
6/15 anonim válasza:
Én is ismerek pár olyan embert akik mondjuk úgy a "testükből élnek". Jól néznek ki, rögtön olyan kiváltságokat kapnak másokkal szemben ami tök igazságtalan. Érted, amikor van 2 ember egy feladatra, akkor nem a nagyobb szaktudást választják hanem a magabiztosabb és szebb embert. Ez egy alapvető emberi ösztön, kár vitatkozni.
Gondolj bele ezek nem sokáig lesznek így. Akkor majd hirtelen fordul a kocka. Szerintem az a fontos, hogy ha ő ad neked, akkor viszonozd. Nyilván akinek több van az többet tud adni. De ha nem sajnálja tőled amije van akkor szerintem nincs gáz
2021. jan. 15. 12:44
7/15 A kérdező kommentje:
Hát én nem várok el semmit, hogy adjon nekem. Mit adjon? De egyébként ő nagyon zsugori, 200 ftot elkér tőlem is, mikor úgyis tudja hogy dupplán is visszaadnám neki egy másik alkalommal. De neki azonnal kell 200 ft! Ezt értsétek úgy, hogy elmegyünk valahova és valamiért 200ftal tobbet fizet o a fröccsért vagy bármi. Szóval nem kölcsönkérek vagy ilyesmi. Csak lenne normális velem mindig az nekem már bőven elég lenne. Tipikusan ő az aki rávágja egy idős nénire az ajtót mert nem figyel mások, csak arra hogy ő neki jó legyen, én meg az vagyok aki észreveszi a körülőttelévőket és megfogom az ajtót, segítek az idős néninek. Ez nem önfényezés hanem ez így van. Nem fogom neki elmondani hogy rosszul érzem magam amiért neki ismét tökéletesen összejött valami, viszont jelenleg azt érzem beszélgetni meg találkozni nem akarok vele egy ideig.
2021. jan. 15. 12:55
8/15 anonim válasza:
Ha ő fontos neked akkor mond el neki minden gondodat azt is kifejtve hogy ő fontos neked. Ha nem akar változtatni akkor már nem illetek össze mint barátok. Az emberek idővel de változhatnak lehet gyermekkorban ami működött az serdülő vagy felnőtt korban már nem.
Ha valami nagyon zavar akkor jól ki is kell tudnod fejteni hogy mi.
2021. jan. 15. 13:06
9/15 A kérdező kommentje:
ez az egyszer fent egyszer lent dolog sem igazán “nyugtat” mert nem akarnék neki rosszat, plusz az ő esetében ilyen tényleg nincs. Ő mindig fent van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!