Miért van az, hogy “lemorzsolódnak” a barátok a gyerek születése után? Ez másnak is rosszul esne?
Szerintem abszolút nem normális az, ahogy a barátnőd viselkedik. Mintha eleve lett volna köztetek egy feszültség, ami nem lett feloldva, ezért került, mint ateista macska a templom egerét. Bármi is ez, szerintem "a kórházban az 5 nap alatt" kezdődött, csak később tűnt fel neked.
VISZONT egy ponton a te viselkedésed sem védhető: a leírás alapján te elhívtad látogatóba, ő lemondta, te mérgelődtél, megint elhívtad, megint nem jött, megint mérgelődtél és így szépen gyűjtögetted magadban a feszkót, majd amikor a kolléganőd rámutatott a facebookozási szokásaira, rátoldtad az egész "megcsaltál Karennel, Dorisszal, Melisszával..." passzív-agresszív hisztit, ahelyett, hogy normálisan kommunikáltatok volna. Mármint, nem kell hozzá 2 diploma, hogy normális stílus ide vagy oda, helyén értse az üzenetet.
"tehettem vagy mondhattam vmit amivel megbántottam"
Ezt pl. már akkor is meg lehetett volna kérdezni, amikor gyanúsan került. Nem azért, mert biztos te bántottad meg, hanem mert hatékonyabban megindítja a kommunikációt, mint az, amit végül csináltál.
És igen, sajnos az gyakori, hogy a legjobb szándék ellenére is megváltozik a barátok viszonya ilyenkor. Teljesen normális, hogy az anya (jobb esetben mindkét szülő) idejének, érdeklődési körének nagy részét a gyerek teszi ki és nem fog sorozatokról, hobbikról meg hasonló, embereket összekötő témákról csacsogni, mert nem ér rá, nem naprakész, évekig csak mesét tud nézni stb. A szívás ugye ott kezdődik, ha/amikor emiatt szétfejlődnek, mert a barát meg a saját megszokott hétköznapjait éli és nem tud hozzászólni a számodra teljesen természetes témákhoz - legyen az ültetési rend az esküvőn vagy gátmetszés - ami szintén teljesen normális.
5-os vagyok, én nem írtam hogy te ilyen vagy, én csak leírtam hogy LEHET ez van veletek - ne vedd ennyire zokon ha nem igaz rátok. Bár kicsit ijesztő ez a kirohanasod a "férjhez mereszeltem menni" szóhasználattal.
Egyébként igen mindenki jobban jár ha egy olyan barátságot megszakit vagy szuneteltet, ami kiegyensulyozatlanna és egyenlotlenne válik. Amiket leírtam egyébként 10 éves történet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!